Aniversare regală: Regina Ana împlinește 89 de ani

294
Aniversare regală: Regina Ana împlinește 89 de ani - regelemihaisireginaana-1347954276.jpg
Regina Ana împlinește astăzi 89 de ani. "Majestatea Sa este, probabil, cea mai longevivă soție de rege sau domnitor din întreaga istorie a României", scrie Principele Radu, pe blogul personal.

Principesa Ana de Bourbon-Parma s-a născut la 18 septembrie 1923, la Paris. Este fiica Principelui René de Bourbon-Parma și a Principesei Margareta a Danemarcei. Principesa Ana a copilărit în Franța.

Începând cu anul 1939, după izbucnirea războiului, și-a urmat familia în Spania și în Statele Unite ale Americii, unde a urmat o școală de artă, la New York. În paralel, pentru a-și putea câștiga existența, a lucrat ca vânzătoare la magazinul universal Macy's.

În 1943, Principesa Ana s-a înrolat ca voluntar în armata franceză. A fost, împreună cu regimentul ei, în Algeria, Maroc, Italia, Luxemburg și Germania, până la sfârșitul ostilităților. A primit "Crucea de Război" a Franței.

Principesa Ana l-a cunoscut pe Regele Mihai I al României la Londra. După doar o săptămână, Regele i-a cerut mâna. S-au căsătorit la 10 iunie 1948, la Atena.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 18 Septembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : PSD ar putea fuziona cu UNPR
Pagina a fost generata in 0.3418 secunde