Arhiepiscopia Tomis vrea drept de proprietate pentru terenurile pe care le are în folosință

1088
Vineri, la sediul Prefecturii Constanța, a avut loc o nouă ședință a Comisiei Județene de Fond Funciar, pe a cărei ordine de zi s-au aflat propunerile întocmite în baza prevederilor Legilor Fondului Funciar și înaintate de către Comisiile Locale din 23 August, Cobadin, Costinești, Năvodari, Poarta Albă, Rasova și Techirghiol. Evenimentul nu a avut niciun moment critic, singurul subiect care a suscitat interesul celor prezenți fiind transformarea dreptului de folosință pe care Arhiepiscopia Tomis îl are asupra unor terenuri în drept de proprietate. Potrivit explicațiilor prefectului Claudiu Palaz, ar fi vorba despre terenurile pe care se află casele parohiale și despre cele date în folosință primăriilor pentru construirea de mănăstiri.
Actul normativ pe care reprezentanții Arhiepiscopiei îl invocă și pe care l-au adus la cunoștința prefectului Palaz este, susține reprezentantul Guvernului în teritoriu, o lege din 2007. "Există un act normativ din 2007 prin care li se permite ca toate suprafețele de teren care au fost atribuite în folosință să fie transformate în proprietate. Nu se menționează, însă, foarte clar care e procedura administrativă prin care se poate face asta", a explicat prefectul Palaz.
El a precizat totodată că demersul este unul "în regulă" și că, în principiu, nu are nimic împotrivă. Palaz a subliniat, însă, că subiectul nu este închis, din contră, documentația urmând a fi supusă unei analize ample. Totodată, de menționat este că acest proces depinde în mare măsură de administrațiile locale și asta fiindcă ele sunt cele care, printr-o hotărâre de consiliu local, pot invoca prevederile legii mai sus citate și, ulterior, decide dacă dreptul de folosință devine drept de proprietate. "Dacă administrațiile locale nu vor, nu colaborează, terenurile n-au cum să treacă", a mai remarcat prefectul Claudiu Palaz.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3986 secunde