Articolele din ziare despre sex și violență, marcate cu buline

813
Deputatul Mircea Giurgiu va iniția un proiect de lege prin care să fie marcate ziarele tipărite și cele on-line cu buline de restricționare a citirii, după modelul folosit în televiziune, pentru a proteja minorii.
"Voi iniția un proiect de lege care prevede marcarea cu buline a ziarelor tipărite și a celor on-line în vederea restricționării citirii lor de către minori, pentru protejarea acestora. E un sistem similar cu cel de la televiziune, unde situația este reglementată prin normele CNA, dar care, în cazul presei scrise, a scăpat de sub control. Copiii care citesc ziare, în forma tipărită sau pe internet, trebuie să fie cumva feriți de a vedea poze indecente sau șocante, care sunt la liber", a declarat deputatul Mircia Giurgiu.
Parlamentarul a mai precizat ca ziarele, în special tabloidele, dar și site-urile lor și ziarele exclusiv on-line, sunt pline de poze indecente, inclusiv pe prima pagina, în care abundă subiecte despre sex, cu pozele aferente.
"Este nevoie de responsabilitate din partea adulților pentru că aceste ziare ajung și pe mâna copiilor. Un copil de 10 ani vede pe masă ziarul cumpărat de tatăl său unde se vorbește explicit despre sex iar pe prima pagină tronează color o femeie goală. Ori copilul intră pe site-ul unui ziar să citească o știre despre sport, și dă peste un colaj de poze cu poziții sexuale. Sau poze de la o sinucidere unde se vede explicit un spânzurat cu limba scoasă ori de la un accident șocant în care șoferul este scos prin parbriz cu creierii pe capotă. Nu cred ca e normal așa ceva", a mai afirmat Giurgiu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.843 secunde