Programul USL:

Asigurarea transparenței cheltuielilor publice prin declarația de cheltuieli lunare

261
Capitolul de "Strategii guvernamentale" din programul de guvernare al USL impune declarații de cheltuieli lunare ale autorităților publice centrale și locale, care să fie făcute publice.
"Promovarea Pactelor de Integritate prin adoptarea normelor ce definesc standardele acestora în procesul de achiziții publice și în parteneriatele public-privat, sub forma unor pacte asumate de autoritățile contractante, ofertanți și de terți. Această etapă va fi urmată de implementarea și evaluarea constantă a modului și gradului de respectare a pactelor de integritate, conform metodologiei utilizate la nivel internațional.
De asemenea, se prevede stabilirea cadrului normativ și funcțional care să asigure transparența cheltuielilor publice prin stabilirea declarației de cheltuieli lunare ale autorităților publice centrale, locale și ale instituțiilor publice aflate în subordinea sau coordonarea acestora.
Declarațiile lunare de cheltuieli și declarațiile lunare de progres ale programelor publice vor fi puse pe un portal online, accesibil publicului în condiții de totală transparență și fără taxă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4247 secunde