Astăzi, ședință de Guvern. Puncte importante pe ordinea de zi

185
Astăzi, ședință de Guvern. Puncte importante pe ordinea de zi - guvern-1575962959.jpg
Guvernul se reunește, astăzi, în ședință, pe ordinea de zi fiind proiectele pentru care urmează să își asume răspunderea într-o primă etapă - modificările la legile justiției, abrogarea OUG 51/2019, legea plafoanelor bugetare-, dar și prezentarea, într-o primă lectură, a proiectului privind OUG 114, pentru care Executivul își va asuma răspunderea în a doua etapă.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, ieri, că Guvernul va sesiza, astăzi, Parlamentul cu privire la angajarea răspunderii pentru trei proiecte de lege: cele referitoare la legile justiției, la abrogarea Ordonanței de urgență 51/2019 și legea plafoanelor bugetare.

"PNL a decis în ședința Biroului Executiv ca marți Guvernul să sesizeze Parlamentul cu privire la angajarea răspunderii pe trei proiecte de lege: legile justiției, partea referitoare la prorogarea pensionării anticipate a magistraților, creșterea numărului judecătorilor în completele inferioare de la doi la trei și partea legată de vechimea pentru accederea în Institutul Național al Magistraturii. De asemenea, va mai fi abrogarea Ordonanței 51, cea legată de scoaterea transportului școlar din sfera serviciilor de interes public, în felul acesta Guvernul rezolvând prima parte din transportul gratuit al elevilor, și anume, includerea transportului școlar ca serviciu public. A treia lege pe care Guvernul sesizează Parlamentul pentru asumarea răspunderii este cea legată de plafoanele bugetare, astfel încât până la finalul anului să putem veni în cadrul legal cu bugetul de stat pe anul 2020", a spus Turcan, la Palatul Parlamentului.

Vicepremierul a mai anunțat că, tot în ședința de astăzi, Guvernul va discuta despre elaborarea unei ordonanțe de urgență prin care să se permită tuturor spitatelor din România să desfășoare programe de rezidențiat. Turcan a menționat că va avea loc și prezentarea, în primă lectură, a proiectului cu privire la abrogarea unor prevederi din OUG 114, pentru care Guvernul intenționează să își asume răspunderea.

Potrivit agendei ședinței de astăzi remisă Agerpres de Guvern, vor mai fi discutate și supuse votului proiectele de lege pentru aprobarea Acordului-cadru de împrumut dintre România și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (proiectul privind modernizarea infrastructurii judiciare în România) și privind unele măsuri pentru asigurarea bunei funcționări a instanțelor judecătorești și a parchetelor de pe lângă acestea în anul 2020.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9256 secunde