Ziua Marinei, celebrată cu fast la Constanța

"ATACUL" de pe Faleza Constanța

1250
1

În cursul dimineții de ieri au avut loc manifestațiile dedicate Zilei Marinei și sărbătorii religioase a Sfintei Maria Mare. Acțiunea s-a desfășurat, pe esplanada din fața Comandamentului Flotei Constanța, în prezența a peste 2.000 de curioși, precum și a invitaților oficiali, personalități locale, de la nivel central, și reprezentanți ai altor state.

Deși organizatorii evenimentului, respectiv cei de la Comandamentul Flotei Constanța, au depus, ca în fiecare an, eforturi considerabile pentru ca totul să iasă "ca la carte", desfășurarea exercițiilor militare nu a fost lipsită de incidente. Astfel, unul dintre cadrele implicate în exercițiile de respingere a desantului inamicului pe uscat a fost rănit la genunchiul stâng, după ce reculul armei sale a explodat. Acesta a primit, pe loc, îngrijiri medicale de la Serviciul de Ambulanță și a fost transportat, ulterior, la Spitalul Județean Constanța. Potrivit reprezentanților Forțelor Navale, militarul face parte din Infanteria Marină Constanța și se află în afara oricărui pericol.
Cu excepția incidentului menționat, manifestațiile dedicate acestei zile au fost o reală încântare atât pentru oaspeți, cât și pentru miile de curioși adunați pe faleză.
Evenimentul a fost deschis la ora 10.00, cu întâmpinarea oficialităților de către garda de onoare. Menționăm că, printre cei prezenți s-au numărat, ministrul Apărării Naționale, Corneliu Dobrițoiu, fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu, președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, directorul Administrației Portului Constanța, Constantin Matei, senatorul Mircea Banias, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Navigație, Mihai Daraban, senatorul Nicolae Moga, europarlamentarul Ramona Mănescu și afaceristul Irinel Columbeanu.
Dintre exercițiile și concursurile sportive desfășurate, amintim: simularea pe mare a combaterii pirateriei navale la care au luat parte și trei șalupe americane, jocurile marinărești de pe uscat, lansarea dintr-un elicopter a unor scafandri din Forțele Speciale, demonstrații de judo, precum și un spectacol artistic asigurat, ca în fiecare an, de Zeul Neptun și sirenele sale.

"Dați un leu pentru armata română"
La finalul primei părți a evenimentului dedicat Zilei Marinei, ministrul Dobrițoiu a vorbit despre ceea ce el numește "subfinanțarea armatei", dar și despre incidentul în urma căruia un militar a fost rănit.
Ministrul a explicat că bugetul armatei este insuficient și că speră ca la bugetul de stat să fie atrase noi fonduri, astfel încât să nu se ajungă în situația similară campaniei de susținere a Ateneului Român, "Dați un leu pentru Ateneu", ceea ce în acest caz ar însemna "Dați un leu pentru armata română".
"Ministerul traversează o perioadă nefastă din punct de vedere al finanțării. Bugetul este consumat în proporție de 85% pentru cheltuielile de personal, iar cheltuielile de operare și mentenanță sunt asigurate în proporție de 10%. Marea majoritate a acestor cheltuieli sunt consumate pe întreținerea obligațiilor asumate de România în teatrele de operații", a declarat Dobrițoiu.
Cu privire la militarul rănit, ministru a precizat că nu și-a dat seama ce s-a întâmplat în timpul exercițiului deoarece infanteristul și-a continuat misiunea, ca un marinar desăvârșit.
Întrebat dacă incidentul are legătură cu subfinanțarea armatei, Dobrițoiu a precizat: "Este doar o întâmplare nefericită. Totuși lipsa de fonduri este o realitate pe care trebuie să o conștientizăm și în privința căreia trebuie luate măsuri imediate".

Comentează știrea

masina cu soldati
21 august 2012
moartea rosie smurd clona

Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si eu fac ce vreau in tara asta ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si mi-am propus sa ucid acest popor ! Deja v-am demonstrat ca eu MOARTEA ROSIE SMURD sunt mai tare ca presedintele si guvernul acestei tari ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cumparat tractoare SMURD , motorete SMURD , barci SMURD si urmeaza sa cumpar submarine SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut presiuni enorme la colegiul medicilor pt a obtine asigurari malpraxis pt soldatii care lucreaza pe masinile EPA SMURD dar fara nici un rezultat !Pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am deturnat banii si masinile care trebuiau sa ajunga la ambulanta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am sabotat ambulanta privand-o de masini si aparatura medicala ! Va spun si mai repet pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD va pot spune ca am facut dispecerate in toata tara doar ca sa imi justific activitatea ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD cand merg la un caz merg insotit doar de mass media altfel nu mai merg ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cheltuit cei doi la suta doar dupa bunul meu plac si nu ma poate verifica nimeni pt ca eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD oblig cadrele medicale din spitale sa faca voluntariat pe masina SMURD iar cine refuza I se deface contractual colectiv de munca ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut doar afaceri paguboase pt statul roman ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD coordonez majoritatea dispeceratelor din tara si trimit la locul solicitarii doar masina EPA cu soldati chiar daca exista masina cu medic si asistent la ambulanta ! Doar pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTE ROSIE SMURD m-am pus singur imparat pe ISU ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4528 secunde