Autoritățile constănțene, plan de acțiune pentru sărbătorile de iarnă

333
Autoritățile constănțene, plan de acțiune pentru sărbătorile de iarnă - colegiulprefectural-1481821498.jpg

Articole de la același autor

Colegiul Prefectural s-a întrunit, ieri, în ședință la convocarea prefectului Adrian Nicolaescu.

În cadrul întâlnirii s-a pus în discuție raportul privind activitatea de control desfășurată de Comisariatul Județean Constanța al Gărzii Naționale de Mediu.

Drept urmare, s-a evidențiat faptul că, în cursul acestui an, instituția a efectuat 1.145 inspecții, din care 365 controale planificate, conform planului anual de activitate și 780 inspecții neplanificate. În urma acestor controale au fost aplicate 168 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.722.000 lei, 18 suspendări de activitate și o sesizare către organele de cercetare penală. Pe de altă parte, ca urmare a controlului tematic dispus de Comisariatul General în perioada septembrie - octombrie au fost verificate 70 de primării, constatându-se neconformități referitoare la modul de îndeplinire a responsabilităților ce revin unităților administrativ teritoriale în ceea ce privește managementul deșeurilor, aplicându-se 28 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 96.000 lei.

O altă problemă pusă în discuție în cadrul Colegiului Prefectural a vizat prezentarea măsurilor care vor fi luate în perioada sărbătorilor de iarnă 2016-2017 în vederea verificării respectării normelor legale în privința depozitării și vânzării produselor agroalimentare și comercializării brazilor de Crăciun. Astfel, vor fi efectuate acțiuni comune ale instituțiilor publice cu atribuții de control în vederea prevenirii și combaterii activităților ilegale de comercializare a produselor specifice acestei perioade. În plus, în urma discuțiilor, s-a stabilit ca Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, Inspectoratul Județean de Jandarmi Constanța, Garda de Coastă Constanța și Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al Județului Constanța să acționeze pentru aplicarea Planului general de măsuri ce face referire la menținerea, asigurarea ordinii publice și creșterea gradului de siguranță a cetățeanului pentru sezonul rece și în contextul sărbătorilor de iarnă, aprobat de Ministrul Afacerilor Interne.

Concret, aceste instituții vor desfășura acțiuni separat, dar și în cooperare pentru prevenirea oricăror situații de risc în planul ordinii și liniștii publice. Se va avea în vedere creșterea vizibilității și prezența activă a efectivelor de ordine și siguranță publică, în locurile aglomerate, inclusiv în zona lăcașelor de cult, în scopul descurajării comiterii de fapte antisociale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.856 secunde