Autorităţile locale din Cernavodă, mulţumite de puţurile construite în oraş

109
Autorităţile locale din Cernavodă, mulţumite de puţurile construite în oraş - cernavodaputuri-1636657537.jpg

Articole de la același autor

În ultimii ani, conducerea Administrației Publice Locale din oraşul Cernavodă a considerat că una dintre priorități trebuie să fie construirea a 12 puțuri forate, la o adâncime de peste 100 m.

Acestea sunt amplasate pe toată întinderea localității pentru a asigura o sursă secundară de apă în situații de urgență.

În mod normal, aceste puțuri sunt folosite pentru a asigura o parte din sursa de apă necesară la irigarea spațiilor verzi din localitate, precum și ca apă de adaos în punctele termice, pe timp de iarnă.

Ultimele două foraje construite sunt amplasate în zona Parcului natural „Via Verde”.

Acestea au fost proiectate și executate în vederea asigurării unei surse principale de apă pentru întreținerea în condiții optime a vegetației și a spațiilor verzi din zonă. Din cauza cantității mari de apă care se folosește pentru irigarea zonelor verzi, dacă s-ar fi utilizat apa din rețeaua de distribuție a operatorului, costurile ar fi fost mai ridicate. Astfel, realizarea de surse proprii de apă, precum puțurile forate, constituie un mare avantaj şi prin faptul că vor fi realizate economii importante la bugetul local, folosindu-se apa industrială din aceste foraje.

De asemenea, aceste foraje mai pot fi folosite de către echipajele de intervenție ale ISU în situații de urgență, la stingerea incendiilor, fiind proiectate cu dispozitive pentru cuplarea rapidă a furtunelor de pompieri.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5655 secunde