"Avem datoria istorică de a acorda cetățenia română moldovenilor"

233
Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, la Chișinău, că indiferent de nemulțumirile care există pe plan european România are o "datorie istorică" de a acorda cetățenia română celor din Republica Moldova.

"Indiferent de nemulțumirile care există pe plan european, noi avem o datorie istorică de a procesa și de a acorda cetățenia română celor din Republica Moldova și nu-mi voi schimba niciodată această părere", a spus Ponta.

Potrivit Agerpres, el a adăugat că-și dorește ca legea specială din România, care permite dobândirea cetățeniei române "în condiții cu totul și cu totul privilegiate" pentru cetățenii din Republica Moldova, să fie aplicată chiar mai bine decât până acum.

Premierul român s-a referit și la subiectul vizelor Schengen, spunând că se caută soluții pentru ca și țara noastră să recunoască aceste vize. 


"Am discutat și împreună găsim soluții în termenul cel mai scurt pentru ca și România să recunoască aceste vize și să faciliteze accesul cetățenilor moldoveni și șederea pe o perioadă mai îndelungată în România", a afirmat Ponta.

El i-a transmit omologului său moldovean că-și dorește ca în cel mai scurt timp Republica Moldova să parcurgă toate etapele solicitate la nivel european pentru ridicarea sistemului de viză.

"Aveți în România cel mai bun prieten și cel mai bun aliat în această aspirație legitimă și corectă a cetățenilor Republicii Moldova", i-a spus Ponta omologului său Vlad Filat. 


La rândul său, șeful Executivului moldovean, Vlad Filat, a mulțumit pentru ajutorul acordat de țara noastră Republicii Moldova în procesul de integrare europeană, afirmând că România a avut o voce puternică și o acțiune eficientă în acest sens.

"România are capacitatea deplină în a sprijini Republica Moldova în realizarea obiectivului vital al acesteia de integrare europeană", a declarat Filat, întrebat de presă dacă România mai poate ajuta Republica Moldova în parcursul ei european în actualele condiții politice de la București.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7458 secunde