Avertisment făcut de Klaus Iohannis: "PSD-ul ne scoate din Europa"

2423
Avertisment făcut de Klaus Iohannis:

Articole recomandate

Klaus Iohannis, președintele României, se află astăzi în județul Alba, la Blaj. Șeful statului a lansat un avertisment dur pentru guvernare: "Măsurile luate de PSD riscă să ne scoată din Europa".


"Sunt onorat și bucuros că mă aflu astăzi aici în inima unei comunități care își privește trecutul cu admirație și trecutul cu încredere", a spus președintele Klaus Iohannis, la Blaj.

Acesta a mai spus că a fost primit frumos pe Câmpia Libertății.

"Îmi doresc să păstrăm acest parcus către Europa și către modernitate. Ar fi o catastrofă să abandonăm acest parcurs", a completat șeful statului.

"Întrebarea se pune ce lăsăm noi următoarelor generații? Cum va arată România deceniilor următoare? Sunt întrebări care trebuie puse. De viziunea decidenților de astăzi depinde România de mâine. Un om înțelept când planifică viitorul se uită în trecut, trage învățăminte și după aceea ia deciziile", a spus acesta.

"Același lucru trebuie să îl facem și noi", a mai spus acesta, adăugând că România are nevoie de o politică externă responsabilă, de respectarea statului de drept și de stabilitate fiscală.

"Catastrofele politce se resfrâng asupra viitorului țării", a afirmat Klaus Iohannis, precizând că românii au fost înșelați.

Conform președintelui, atât politica externă, respectarea statului de drept, cât și stabilitatea fiscală au fost puse în pericol prin așa-zisele reforme. "Amintesc așa-zisa reformă a salariilor. Așa ceva nu putem numi reformă, ci eșec", a completat șeful statului.

Președintele Iohannis a mai spus că schimbările făcute de guvernara PSD nu au adus o creștere a nivelul de trai al românilor. "Aceste schimbări au fost făcute de habarniște, de amatori. Nivelul de trai nu crește pentru că cineva de la PSD dă dispoziție. Trebuie să facem eforturi pentru a crește nivelul de trai al românilor", a spus acesta.

"PSD-ul guvernează foarte prost. Vreau să reamintesc acestor PSD-iști că românii sunt europeni, iar aceste măsuri ale unei guvernări contra-performantă riscă să ne scoată din Europa, așa ceva nu se poate. PSD-ul guvernează după ureche, ia decizii dictate de la nivelul partidului", a precizat acesta, adăugând că aceste măsuri riscă să ne aducă la marginea Europei.

"Românii își doresc să fie parte din Europa", a completat Iohannis.

În ceea ce privește protestele, președintele a spus că "oamenii sunt în stradă pentru că sunt nemulțumiți, iar mesajul meu pentru ei este foarte clar: este importantă atitudinea civică pentru a-i readuce pe acesști guvernanți cu picioarele pe pământ".

"Am impresia că ne afundăm într-o gaură de anti-europenism din care vom ieși din ce în ce mai greu", a completat el.

Iohannis a mai spus că justiția trebuie să fie și să rămână independentă și că nu va accepta nicio imixiune în justiție din partea politicului.

În ceea ce privește mutarea Ambasadei la Ierusalim, Klaus Iohannis a spus: "Ambasada nu poate fi mutată fără acordul meu, punct, indiferent de cine și ce spune".

Legat de Legea referendumului, Iohannis spune că nu este nemulțumit de unele aspecte. "O voi trimite la CCR", a completat șeful statului.

La ora 16.00, Klaus Iohannis, a depus o coroană de flori la Ansamblul monumental "Gloria", aflat pe renumita Câmpie a Libertății unde a avut loc Adunarea Națională din mai 1848.

Acolo s-a adoptat o Proclamație prin care i se cerea împăratului Ferdinand al Austriei desființarea iobăgiei și înființarea unor instituții de învățământ în limba română. Ansamblul monumental a fost inaugurat în 1977, când s-a aniversat centenarul independenței de stat a României.


Sursa: realitatea.net





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8963 secunde