Aveți drum prin Medgidia? Iată cum se circulă

305
Aveți drum prin Medgidia? Iată cum se circulă - iarna1355733578-1453210002.jpg

Articole de la același autor

Medgidia a fost pregătită pentru condițiile de iarnă din ultimele zile. Utilajele de deszăpezire au acționat conform planului stabilit la începutul lunii, circulația rutieră s-a desfășurat în condiții normale de iarnă și nu s-au înregistrat probleme majore care ar fi putut fi cauzate de condițiile meteorologice. 11 utilaje de deszăpezire și 200 de tone de materiale antiderapante au fost la dispoziția autorităților pentru a fi utilizate la curățarea carosabilului, a trotuarelor și a zonelor care aparțin domeniului public.


Deszăpezirea s-a făcut în trei etape pe parcursul unei zile - noaptea, la prânz și după – amiaza, pentru a nu îngreuna traficul rutier aglomerat de pe timpul zilei. Au fost folosite 11 utilaje de deszăpezire – 2 autogunoiere DAF prevăzute cu lamă de 3,2 m, un utilaj unimog cu lamă și dispozitiv de împrăștiere a materialului antiderapant, o autogunoieră marca Isuzu, 2 autobasculante ușoare cu dispozitiv de împrăștiere a materialului antiderapant, cu o capacitate de 4 tone și lame de 2,2 m lațime și o automăturătoare cu lamă de 1 metru lățime. Pentru împrăștierea materialului antiderapant s-au folosit 3 sărărițe, iar pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil un buldoexcavator Komatsu. Ca materiale antiderapante au fost utilizate 198 tone de nisip și 83 tone de sare.


Au fost deszăpezite toate arterele principale din municipiu, în zona de centru – străzile Decebal, Republicii, Tudor Vladimirescu, Ovidiu, Mărgăritarului, Kemal Agi Amet, Româna, Ștefan cel Mare, Ion Creangă. În zona de est – Poporului, Șoseaua de Centură, Văii, Viilor, Siretului, Griviței. În zona de vest – Podgoriilor, Lupeni, Mihai Bravu, Vânătorilor. În zona de nord – Independenței, Silozului, Dezrobirii, Vasile Lupu, Industriei. Și zona de sud a fost deszăpezită, precum și localitatea Valea Dacilor cu strada Medgidiei și satul Remus Opreanu, cu străzile principale.


Totodată, s-a făcut deszăpezire manuală și au fost curățate și toate căile de acces în instituții publice, școli și licee, precum și stații de transport în comun, treceri de pietoni.


Ca situații ieșite din comun întâmpinate, echipele de deszăpezire din Medgidia au răspuns la o solicitare venită prin apelul de urgență 112 luni dimineață, la ora 06:30 și au scos din zăpadă un autoturism blocat pe drumul spre Peștera, iar o persoană identificată ca fiind fără adăpost, cu domiciliul în Râmnicu Sărat a fost adăpostită peste noapte în Complexul Stadion, acolo unde a primit ceai cald și condiții de odihnă.


Modificări ale vremii, cu ninsori și vânt sunt anunțate pentru sfârșitul lunii ianuarie, iar comandamentul de iarnă institut la Medgidia este pregătit.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5462 secunde