Avocatul Poporului: Instituția monitorizează drepturilor refugiaților

108
Avocatul Poporului: Instituția monitorizează drepturilor refugiaților - imigrantimediterana-1441878091.jpg

Articole de la același autor

Avocatul Poporului monitorizează respectarea drepturilor persoanelor refugiate actualmente pe teritoriul României și va aplica aceeași procedură dacă statul român va prelua un număr mai mare de refugiați.


Potrivit unui comunicat transmis redacției, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a făcut această afirmație în cadrul unei întâlniri avute cu o delegație a Diviziei de Evaluare a Direcției de Supraveghere Internă din cadrul Secretariatului Consiliului Europei, prilej cu care s-a discutat și despre criza refugiaților. Vizita delegației Consiliului Europei în România a avut ca scop evaluarea eficacității sprijinului oferit de CoE domeniului pentru condițiile de detenție din țara noastră. 


Sursa citată precizează că Avocatul Poporului a trecut în revistă activitatea recent înființatului Domeniu privind prevenirea torturii în locurile de detenție, accentuând asupra faptului că sunt supravegheate circa 2.000 de instituții care dispun de locuri de detenție. Victor Ciorbea a adăugat că este în curs de finalizare un raport special cu privire la condițiile de detenție și aresturile din România, care va lua în considerare și jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului în această materie. 


Ciorbea a subliniat, în cadrul convorbirilor, necesitatea întăririi legăturilor între Avocatul Poporului și Consiliul Europei prin organizarea de programe de training și schimburi de experiență între specialiștii celor două instituții.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3203 secunde