Baconschi cere demisiile lui Stroe și Corlățean pentru renunțarea la obiectivul Schengen

68
Baconschi cere demisiile lui Stroe și Corlățean pentru renunțarea la obiectivul Schengen - 1371656142schengeanp31381751665-1386579436.jpg

Articole recomandate

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi cere demisiile miniștrilor Radu Stroe și Titus Corlățean, din cauza faptului că aceștia au renunțat la un obiectiv de politică externă - aderarea la Schengen - fără a consulta populația.


"Faptul că premierul Victor Ponta l-a mandatat pe ministrul de Interne în Consiliul Justiție și Afaceri Interne să renunțe unilateral, în numele României, la obiectivul Schengen trebuie să se soldeze cu demisia ministrului de Externe și a ministrului de Interne. Guvernul Ponta schimbă agenda externă a României fără să-i întrebe pe români și fără să amortizeze costurile pe care amânarea la nesfârșit a accesului în Schengen le comportă. Dacă ar fi făcut un referendum, domnul Ponta și domnul Antonescu, care susține că putem trăi și fără Schengen, ar fi constatat că o majoritate covârșitoare a Românilor vor să continuăm acest proces de integrare europeană", a declarat fostul ministru de Externe Teodor Baconschi, într-o conferință de presă, citat de Mediafax.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4215 secunde