Băsescu: CSAT a aprobat prezența aeronavelor de luptă ale NATO pe aeroporturile din România

130
Băsescu: CSAT a aprobat prezența aeronavelor de luptă ale NATO pe aeroporturile din România - traianbasescu-1409761402.jpg
Președintele Traian Băsescu a explicat, astăzi, la finalul ședinței CSAT, care sunt hotărârile adoptate în cadrul ședinței, vorbind astfel despre mandatul cu care merge joi și vineri la summitul NATO.
"Una dintre problemele discutate este legată de reprezentarea unor aeronave de luptă ale statelor membre NATO pe teritoriul României, prin rotație, desigur, aeronave de luptă care fac parte din sistemul integrat de apărare al NATO care să asigure poliția aeriană. Ceea ce înseamnă că dincolo de avioanele de luptă vor putea staționa și 200 de militari pe teritoriul României", a spus șeful statului, potrivit B1.ro.
Traian Băsescu a explicat că această hotărâre va fi comunicată la summitul NATO din Țara Galilor. 
"Un alt punct a fost legat de posibila participare ca stat coordonator în proiectul fondului NATO de sprijin pentru Ucraina în domeniul apărării cibernetice. România este pregătită să-și asume unul din cele patru programe, cel legat de apărarea cibernetică a Ucrainei", a mai spus acesta. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 02 Septembrie 2014
Stire din Eveniment : CSAT se reunește miercuri în ședință
Pagina a fost generata in 3.3259 secunde