Potrivit unor surse citate de Mediafax,

Băsescu invită partidele parlamentare la consultări pe tema modificării Constituției

1721
Președintele Traian Băsescu a invitat partidele și grupurile parlamentare, pentru lunea viitoare, la Palatul Cotroceni, pentru consultări legate de modificarea Constituției, au declarat, ieri, pentru Mediafax, surse politice.
Potrivit acestora, consultările vor începe la ora 15.00, lunea viitoare.
Conducerile celor două Camere legislative au respins, recent, solicitarea PD-L privind constituirea unei comisii de revizuire a Constituției, împotriva demersului democrat-liberalilor votând reprezentanții PSD și ai PNL.
La referendumul național din 22 noiembrie 2009, 77,78% din alegători s-au pronunțat în favoarea Parlamentului unicameral, iar 88,84% au votat pentru reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane, prezența fiind de 50,95%, menționează Mediafax.
Conform articolului 150 din Constituție, revizuirea legii fundamentale poate fi inițiată de președintele țării la propunerea Guvernului, de cel puțin o pătrime din numărul deputaților sau al senatorilor, precum și de cel puțin 500.000 de cetățeni cu drept de vot.
Proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptată de Camera Deputaților și de Senat, cu o majoritate de cel puțin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere. Revizuirea este definitivă după aprobarea ei prin referendum, organizat în cel mult 30 de zile de la data adoptării proiectului sau a propunerii de revizuire, mai informează Mediafax.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2639 secunde