Băsescu, pe primul loc în intențiile de vot ale românilor

906
Traian Băsescu este prima opțiune în intențiile de vot ale românilor, potrivit unui sondaj de opinie realizat de CURS, la comanda PSD, urmat, în ordine, de Mircea Geoană și Crin Antonescu.
La întrebarea "Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale și ar candida pentru funcția de președinte al României următoarele persoane, cu cine ați vota?", răspunsurile se împart astfel: 35% ar vota cu Traian Băsescu (din partea PDL), 25% - cu Mircea Geoană (din partea PSD+PC), 20% - cu Crin Anto-nescu (din partea PNL), 11% - Corneliu Vadim Tudor (din partea PRM), 5% - Principele Radu (independent), 1% - Nati Meir (independent), 3% - alt candidat. Institutul precizează că procentele calculate exclud non-răspunsurile și nehotărâții.
Pentru cei care au declarat că nu ar vota, CURS a introdus varianta votului obligatoriu. "În unele țări, votul este obligatoriu prin lege. Dacă în România votul ar fi obligatoriu și duminica viitoare ar fi alegeri prezidențiale, pe care dintre următorii candidați i-ați vota?" este întrebarea institutului care a primit următoarele răspunsuri: Traian Băsescu (din partea PDL) ar primi 45%, Mircea Geoană (din partea PSD+PC) - 15%, Crin Antonescu (din partea PNL) - 12%, Corneliu Vadim Tudor (din partea PRM) - 9%, Principele Radu (independent) - 7%, un candidat din partea UDMR - 2%, Nati Meir independent - 1%, alt candidat - 9%.
CURS precizează că sondajul de opinie a fost realizat pe un eșantion de 1070 de respondenți, iar marja de eroare este de +/-3% la un nivel de încredere de 95%. Perioada de realizare a cercetării este 16 - 29 iunie 2009, iar beneficiarul este Partidul Social-Democrat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2808 secunde