Băsescu: PMP îl va susține pe Klaus Iohannis la prezidențale

204
Băsescu: PMP îl va susține pe Klaus Iohannis la prezidențale - 61992397-1549269031.jpg

Articole recomandate

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, duminică seara, la România TV, că PMP va avea candidat la alegerile prezidențiale din acest an, iar în turul doi îl va susține pe Klaus Iohannis. Întrebat dacă va candida la alegerile europarlamentare, Băsescu a evitat să dea un răspuns direct, spunând că va face ce trebuie ca să ajute partidul.


"Iohannis mai ține un echilibru cum se pricepe el, mai întârzie să le facă numirile, mai trimite la Curtea Constituțională, e un soi de opoziție la tăvălugul ăsta care înseamnă PSD cu ALDE. Pe de altă parte, nu aș vrea să se înțeleagă greșit. PMP va avea candidat în primul tur, nu pe mine, că nu mai pot. Dar în turul doi categoric îl voi susține pe Iohannis", a afirmat Băsescu.

Întrebat dacă va candida la alegerile europarlamentare, fostul șef al statului nu a dat un răspuns direct, precizând că va face ce trebuie să ajute PMP și că va sprijini partidul în campania electorală.

"Ce o să fac în mod cert, o să sprijin PMP-ul în campania electorală. (…) Mai e timp, nu de lista PMP-ului stă electoratul, au liste grele, de la PSD, de la PNL. Voi face ce trebuie să ajut partidul în orice caz, voi fi partenerul lor în campanie. Îi voi sprijini pentru că sunt un partid curățel, zic eu, față de ce e pe piața publică în momentul de față. E un partid care a trecut pragul la toate alegerile de când s-a înființat, nu văd de ce n-ar trece acum", a mai spus Traian Băsescu.

El a comentat și alianța dintre USR și PLUS, spunând că USR a primit instrucțiuni să primească partidul cumpărat de Dacian Cioloș.

"Dacă cineva vrea să mă convingă că a fost o gândire politică, și nu o influență de undeva, nu mă puneți să spun de unde, că nu știu, dar în mod cert USR a primit instrucțiuni să primească partidul proaspăt cumpărat de domnul Cioloș. E cel mai mare ridicol pe care l-am văzut în politica de alianțe din România de la Revoluție până acum, nu am crezut că se va întâmpla așa ceva", a mai declarat Traian Băsescu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5285 secunde