BEC: Telefoanele mobile vor fi interzise în cabinele de vot

486
1
BEC: Telefoanele mobile vor fi interzise în cabinele de vot - vot-1339262641.jpg
Biroul Electoral Central a decis, astăzi, ca alegătorilor să le fie interzis accesul cu telefoane mobile, camere foto și video în cabina de vot, informează România TV. Prin această decizie cei de la BEC vor să elimine posibilele fraude electorale. Este pentru prima dată când Biroul Electoral Central a interzis accesul în cabina de vot cu telefoane mobile sau camere de luat vederi.
Nu s-a anunțat încă și cum va fi aplicată această măsură. Printre variante ar fi aceea ca alegătorii să lase telefoanele și alte aparate la membrii comisiei de votare, odată cu buletinul, urmând să le ridice la ieșirea din cabină. De asemenea, ar putea fi amenajate spații speciale în care votanții să-și lase gadget-urile până la finalizarea votului sau pur și simplu să li se ceară să închidă telefoanele înainte de a intra în cabină.

Prin această măsură se urmărește prevenirea cumpărării de voturi de la alegători, după ce în trecut s-au semnalat situații în care votanții fotografiau buletinul de vot cu ștampila pusă pe un anumit candidat, iar apoi primeau bani pentru sufragiul acordat.

O altă decizie inedită luată de BEC înaintea alegerilor locale 2012 este aceea de a valida inclusiv buletinele de vot mâzgălite de alegători.

Alegătorii au voie să voteze o singură dată și doar în localitatea în care au domiciliul. Atenție! Cei care sunt prinși că dau sau acceptă mită pentru a vota un anumit candidat vor fi aspru sancționați. Pedeapsa pentru mită electorală este cuprinsă între 6 luni și 5 ani de închisoare.


Comentează știrea

bau bau
9 iunie 2012
Telefoanele mobile vor fi interzise în cabinele de vot

astia se plictisesc rau or sa ma caute in desuuri de tel?niste dobitoci

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4466 secunde