Bilanțul donațiilor electorale după două săptămâni de campanie

167
Bilanțul donațiilor electorale după două săptămâni de campanie - 3586bani-1353837945.jpg
Peste 12,4 milioane de lei au primit partidele și alianțele politice care candidează la alegerile parlamentarele din 9 decembrie în primele două săptămâni de campanie. USL a primit cea mai mare sumă din donații, de 6,4 milioane de lei, urmată de PDL cu 3 milioane de lei, potrivit unui comunicat al AEP.


Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a publicat situația donațiilor primite și declarate de partidele, alianțele politice și electorale și candidații independenți pentru Camera Deputaților și Senat. Din suma de 12.452.989 de lei, 1,5 milioane lei reprezintă valoarea donațiilor de la persoane juridice, iar 10,9 milioane lei de la persoane fizice.


În topul celor mai mari donații se află Uniunea Social Liberală (USL) care a primit peste 6,4 milioane de lei din care 765 de mii de lei donații de la persoane juridice și peste 5,6 milioane de lei de la persoane fizice.


Partidul Democrat Liberal (PDL) se afă pe locul doi cu peste 3 milioane de lei, din care 2,6 milioanelei de la persoane fizice și restul de la persoane juridice.


Partidul Poporului-Dan Diaconescu (PP DD) închide podiumul, cu o sumă ce depășește 2 milioane de lei, majoritatea banilor venind de la persoane fizice.


În aceeași perioadă, Partidul Forța Civică a încasat peste 400 de mii de lei. UDMR a primit peste 300 de mii lei în total. Ultimul partid care a primit donații atât de la persoane fizice cât și juridice este Partidul Popular cu o sumă ce nu depășește 33 de mii de lei. Din această sumă doar 400 de lei provin de la persoane fizice.


Anuminte partide au primit donații doar de la persoane fizice: Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat, puțin peste 71 de mii de lei, Partidul România Mare peste 61 de mii de lei, Uniunea Ucrainienilor din România - 4.000 de lei, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România - 3.000 de lei, Uniunea Democrată a Tătarilor Turcu-Musulmani din România - 2.000 de lei, Uniunea Polonezilor - 5.000 de lei, Uniunea Sârbilor din România - 2.500 de lei, Partidul Popular și al Protecției Sociale - 4.000 de lei și Uniunea Elenă din România - 5.000 de lei.


Partidul Ecologist Român a avut cele mai mici donații doar 900 de lei de la persoane fizice.


Federația Comunităților Evreiești din România a primit 4.000 de lei de la persoane juridice și nu a primit donații de la persoane fizice. 
Un caz interesant este cel al candidatul independent Gheorghe Piperea care a primit 30.000 de lei doar de la persoane fizice depășind donațiile primite de multe dintre partidele participante la alegeri.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4593 secunde