Blat de 13 milioane de euro în curtea Primăriei Constanța?!

3517
4
Blat de 13 milioane de euro în curtea Primăriei Constanța?! - fincogero-1322513170.jpg

Primăria Constanța se dă de ceasul morții din cauza contractului păgubos încheiat cu Fin.Co.Ge.Ro pentru care are de plătit
13 milioane de euro.

Instanța a anulat în data de 17 noiembrie contestația făcută de către avocații Primăriei Constanța la executarea silită solicitată de compania Fin.Co.Ge.Ro pentru aproximativ 13 milioane de euro. Firma de construcții a solicitat o executare silită pe conturi pentru 62 de milioane de lei și o executare imobiliară, dorind să primească un teren al municipalității din poligonul 14. Fin.Co.Ge.Ro vrea astfel să își recupereze banii pentru lucrările de infrastructură, sistematizare și utilități edilitare realizate în zona cartierului Faleză Nord. Motivele invocate în instanță de către avocații primăriei au fost acelea că firma de construcții a adus o factură proformă care nu coincide cu realitatea din teren. În această situație, municipalitatea a solicitat realizarea unei expertize tehnice, care să indice concret la ce sumă se ridică cheltuielile realizate de către italienii de la Fin.Co.Ge.Ro. Cererea le-a fost respinsă în nenumărate rânduri, spun avocații, singura evaluare acceptată fiind cea realizată și plătită de Fin.Co.Ge.Ro prin care reiese că primăria e bună de plată pentru 13 milioane de euro. În această situație, ultima armă a primăriei este să facă recurs la ambele executări silite. Totuși, până la recurs, administrația locală trebuie să achite două cauțiuni: una în valoare de 10% din suma totală, adică 1,3 milioane de euro, și o cauțiune de 10% din valoarea terenului din poligonul 14.
Informațiile au fost prezentate la sfârșitul ședinței extraordinare de consiliu local ce s-a desfășurat, ieri, la orele prânzului. La auzirea veștii, membrii administrației locale au decis să ia o pauză de aproximativ 30 de minute, să discute situația în cadrul comisiilor de specialitate ca apoi să se întâlnească în cadrul unei ședințe de îndată.
Deși problemele în instanță cu compania pusă în discuție există de ceva vreme, administrația locală având deja 20 de procese cu Fin.Co.Ge.Ro, edilul Constanței părea depășit de situație. Reamintim că prefectul Claudiu Palaz a bătut de multe ori monedă pe ceea ce el numea "intențiile reale ale primarului Radu Mazăre în afacerea Fin.Co.Ge.Ro".
"Mazăre minte la fel ca și prietenul său Nicușor Constantinescu. Am arătat odată că au pierdut voit procesul cu FinCoGeRo pentru că nu și-au exercitat la momentul respectiv toate căile de atac. Nu m-ar mira să fi făcut același lucru și acum", a declarat prefectul cu privire la noua situație în care se află administrația locală.
După consultările din pauză, consiliul local a decis ca firma de construcții să primească o cauțiune de 1,3 milioane de euro pentru ca perioada până la executare să fie prelungită. Membrii CL vor face un memoriu către Consiliul Suprem al Magistraților pe numele jude-cătoarei care instrumentează dosarele 3069/212/2011 și 45993/212/2010 la care se face referire. În plus, Consiliul Local va face adrese către Curtea de Conturi și alte instituții abilitate pentru a analiza situația, având în vedere că este vorba despre o tăiere enormă din banii publici. Menționăm că sume similare sunt alocate anual pentru lucrările de infrastructură din oraș, subvenționarea gigacaloriei sau alte lucrări de importanță și necesitate.



Comentează știrea

gigi
29 noiembrie 2011
blat de 13 milioane

hotie pe fata firma italiana si-a imprejmuit deja terenul pe plaja modern si pe dealul din preajma restaurantului zorile si str. smirdan

jj
29 noiembrie 2011
adevarat

cat adevar. verificati cine a fost si este implicat, de la avocati pana la mafia locala. interceptarile ar fi utile- inclusiv analiza a ceea ce se intampla in instanta. daca tot pierde primaria Mazarea vrea sa traga un ultim tun pe spinarea noastra.

Sanchi
29 noiembrie 2011
Cu italianu' eu fac treaba !

Toata povestea asta miroase a escrocherie.Dupa metoda matusii Tamara,pare a fi o metoda de a transfera sume mari de bani din bugetul statului in conturi personale.Mazare se face ca este porumbelul lovit in aripa.Cu gura lui a afirmat ca italianul nu are actele in regula.De fapt,daca este asa,justitia i-a facut pe plac,italianul si Mazare incaseaza banii.USL-ul are nevoie de bani pentru apropiata campanie electorala.La toata povestea asta mai lipseste prietenul lui,un miliardar egiptean.Dragii mei "sarmani" din Constanta, eu am vrut sa va ajut dar justitia lui Basescu este corupta.Prietenul meu din Egipt a sarit in ajutorul vostru.Votati Mazare!Cand ei se cearta noi smecherim! Cu italianul eu fac treaba !

Ionel Hasotti
29 noiembrie 2011
fin.co.ge.ro

Desi nu intervin in comentariile de pe forum , de data aceasta o fac si bineinteles nu sub pseudonim. O fac pentru ca publicul trebuie sa fie corect informat.In ultima vreme Primarul ne-a obisnuit cu lamentarile sale dar constat ca de data aceasta dezinformeaza in mod grosolan.Mai exact minte. In procesul respectiv s-au facut nu mai putin de 3 expertize care in totalitate sunt defavorabile Primariei.Astfel, Primaria - pe langa expertiza efectuata de executor -a solicitat in instanta o expertiza tehnica pentru stabilirea valorii lucrarilor. Aceasta expertiza s-a efectuat , are cateva sute de pagini si in final confirma valoarea devizelor Fin.Co.Ge.Ro. Mai departe , au solicitat si instanta le-a admis o expertiza pentru calitatea lucrarilor. A fost facuta de profesori universitari iar Primaria a mai adus in ajutor alti profesori universitari si chiar un academician. Toti acesti experti ( chiar si cei ai Primariei ) au aratat ca lucrarile sunt de o calitate ireprosabila. In general , instanta a admis toate cererile de probe formulate de Primarie , dosarul are mii de pagini.Asa ca degeaba urla din rasputeri Primarul si ameninta justitia. Care justitie este buna numai cand castiga domnia sa procesele , atunci cand pierde este abuziva. Tentative de manipulare grosolana a opiniei publice. Mai bine sa spua Primarul opiniei publice care este motivul pentru care de mai bine de 4 luni refuza sa dea un raspuns propunerilor de solutionare amiabila si decenta pe care i le-am facut si din care comunitatea ar iesi si castigata si onorabil. Nici macar esalonat in cativa ani nu vrea sa plateasca , asa cum i s-a propus. Mai grav este faptul ca Proiectul de tranzactie este ascuns consilierilor locali ca sa ii poata manipula Primarul dupa bunul sau plac.Pe scurt , dupa ce in zeci de randuri a recunoscut in scris sau oral ca trebuie sa plateasca, acum pretinde ca judecatoarea s-a pronuntat doar pe o factura pro-forma. Ce bazaconie ! Asa cum am aratat mai sus , dosarul poate fi carat eventual cu roaba , asa este de plin de acte. In final , o opinie de constantean nascut si crescut in acest oras si de contribuabil totodata, nu de avocat: ce ne intereseaza pe noi de razboiul politic dintre Primar , Prefect , functionari publici etc. cand este cert ca in orasul nostru investitorii sunt efectiv pusi pe fuga ? Mai mergeti prin tara si vedeti cum se dezvolta alte orase mari in care se face mai multa administratie si mai putina politica ! Mergeti la Oradea, la Sibiu si pe urma mai vorbim ! Salutare tuturor avocat Ionel Hasotti

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4481 secunde