Boc a discutat cu Hu Jintao despre proiecte ce ar putea interesa investitorii chinezi

676

Articole recomandate

Premierul Boc s-a întâlnit vineri la Shenzhen cu președintele Chinei, Hu Jintao, prilej cu care a discutat despre oportunitățile pe care investitorii din această țară le pot avea în proiecte de infrastructură din România, informează NewsIn.

"Sunt proiecte concrete, pe care le voi discuta și cu primul-ministru chinez luni, urmând ca specialiștii noștri să lucreze la detaliile de implementare a acestor proiecte. Astăzi a fost dat mesajul politic clar al susținerii și necesității dezvoltării acestor proiecte majore de investiții chineze în România", a declarat Emil Boc, transmite TVR. Cât privește proiectele care ar putea fi derulate de chinezi, primul-ministru a făcut referire la reactoarele 3 și 4 de la centrala nucleară Cernavodă, la realizarea "autostrăzii Bucureștiului" (șoseaua de centură, n.r.), la canalul Dunăre-București-Siret Bărăgan, precum și la construirea centralei de la Lăpuștești (Cluj, n.r.).

Boc a mai afirmat că în prezent China este doar al 16-lea investitor în România, dar prin Legea parteneriatului public-privat a fost creat cadrul ca și alte proiecte majore să fie derulate în România cu investiții chineze. De asemenea, premierul a insistat în discuția cu președintele Hu Jintao ca și oamenii de afaceri din România să "poată găsi o ieșire pe piața chineză".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.806 secunde