Bogdan Aurescu, îngrijorat de situaţia din Belarus

274
Bogdan Aurescu, îngrijorat de situaţia din Belarus - bogdanaurescu-1607111478.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat, vineri, la prezentarea raportului oral preliminar al Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, privind situaţia drepturilor omului din Belarus şi în intervenţia sa a reiterat preocuparea României pentru continua încălcare a drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale de către autorităţile din Belarus.


Şeful diplomaţiei române a menţionat şi recentul Raport privind Încălcările Drepturilor Omului, realizat în conformitate cu Mecanismul Moscova, referitor la scrutinul prezidenţial din Belarus din 9 august, conţinând dovezi ale fraudării alegerilor şi ale încălcărilor sistematice ale drepturilor omului, comise de către forţele de securitate belaruse, ca răspuns la demonstraţiile şi protestele paşnice post-alegeri, arată un comunicat MAE.


El a exprimat susţinerea României pentru apelurile titularilor mandatelor de Proceduri Speciale şi ale Raportorului Special pentru situaţia din Belarus aferente ultimelor săptămâni. Şeful diplomaţiei române a transmis că persecuţiile la adresa activiştilor pentru drepturile omului trebuie să înceteze, având în vedere rapoartele referitoare la detenţii în masă, acţiuni de intimidare şi tortură. De asemenea, a transmis că instituirea unui sistem judiciar independent rămâne o prioritate.
În final, şeful diplomaţiei române a transmis un apel ferm pentru încetarea violenţelor, pentru eliberarea protestatarilor paşnici aflaţi în detenţie, precum şi pentru pedepsirea celor vinovaţi de încălcările drepturilor omului.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7169 secunde