Bogdan Aurescu, numit consilier prezidențial

147
Bogdan Aurescu, numit consilier prezidențial - bogdanaurescu-1462468103.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis l-a numit, ieri, în funcția de consilier prezidențial în cadrul Departamentului Politică Externă, pe fostul ministru de Externe Bogdan Aurescu. 


Potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale, Aurescu este numit în această calitate începând de astăzi. Funcția a fost deținută anterior de actualul ministru de Externe Lazăr Comănescu. 


Diplomatul Bogdan Aurescu a fost ministru al Afacerilor Externe în perioada 24 noiembrie 2014 - 17 noiembrie 2015. Anterior, el a fost secretar de stat în MAE. 


În perioada 2010-2011, el a fost negociator-șef pentru România al Acordului româno-american privind apărarea antirachetă și al Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI dintre România și SUA. Totodată, Aurescu a fost Agentul României pentru Curtea Internațională de Justiție, coordonând - pe tot parcursul procedurilor - activitatea echipei care a reprezentat România în procesul cu Ucraina de la Curtea Internațională de Justiție privind Delimitarea Maritimă în Marea Neagră, finalizat în februarie 2009.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7052 secunde