"Bomba" USL a explodat la Mangalia

1843
2

Disputa între partidele componente ale USL Mangalia continuă, după ce, în ședința de consiliu local de duminică, liberalii au părăsit sala, refuzând să participe la întrevedere pe motiv că pesediștii nu au trecut pe ordinea de zi validarea consilierului PNL Sorin Mihai. Consilierii rămași au sfârșit prin a-l plasa în funcția de viceprimar pe Constantin Filimon.

În urma acestui eveniment, în cursul zilei de ieri, a plouat cu scrisori deschise și comunicate de presă din ambele părți. Pe de-o parte, primarul municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, a emis o scrisoare deschisă către conducerile PSD și PNL Con-stanța, în care se plânge de atitudinea consilierilor liberali. În document, Tusac povestește cum, din cauza consilierilor care au părăsit sala în timpul ședinței, a fost pus în imposibilitatea adoptării unor proiecte cu fonduri europene și a fost nevoit să desemneze un viceprimar din partea forței democrate. Tusac a atașat documentului și procesul verbal al ședinței, în care este subliniat faptul că doi consilieri liberali, și anume Sorin Andrei și Lucian Vișa, au părăsit sala de ședință nemotivat. În comunicat, se precizează că, anterior ședinței, au avut loc discuții prin care un consilier PSD a fost mandatat să propună pentru funcția de viceprimar un consilier liberal. Tusac spune că, prin "plecarea lor subită și fără nicio explicație, liberalii au arătat că postul nu-i interesa", menționând că aceștia au avut un comportament "sfidător" și "jignitor" la adre-sa conducerii administrației locale.
"Nu mai înțeleg nimic! Cred că ieșeau cu toții din ședință de teamă să nu se propună careva, să nu cumva să iasă viceprimar din greșeală, pentru ca apoi să poată arăta cu degetul. Asta fac: regie ieftină!", spune Tusac în comunicat.

Pisica bolnavă USL, aruncată dintr-o grădină în alta
În opinia edilului, consilierii social-democrați au făcut tot ceea ce le stă în putință pentru a îndeplini prevederile protocolului USL. El explică cum, după demisia liberalului Sorin Andrei, pesediștii au solicitat organizației PNL Constanța desemnarea unui nou reprezentant pentru această funcție printr-o adresă trimisă în data 27 iunie, dar nu au primit nici un răspuns.
Referitor la acest document, liberalul Septimiu Bourceanu menționează că adresa a fost "o simplă scrisoare, în care Tusac își spunea opinia despre ultima ședință de consiliu local la care
s-a replicat printr-o adresă emisă în data de 29 iunie".
În răspunsul trimis de liberali, conducerea PNL Mangalia menționează că acțiunile pesediștilor și ale primarului Tusac "încalcă în mod flagrant protocolul USL". Documentul amintește de ședința din 19 iunie, când pesediștii au părăsit sala în momentul validării consilierului Sorin Mihai și despre ședința extraordinară din 26 iunie, când liberalii și conservatorii nu au fost convocați, menționând că aceste acțiuni, împreună cu altele similare încalcă trei articole din protocolul USL. La sfârșitul acestei scrisori, organizația PNL Mangalia face apel la intrarea în normalitate a protocolului USL, solicită vali-darea lui Sorin Mihai și mențio-nează faptul că articolul 3.1.3. din protocol prevede, pe scurt, ca viceprimarul să fie din partea PNL, acolo unde primarul este PSD.
Mai mult decât atât, într-un co-municat emis ieri, liberalii se
plâng că ședința extraordinară de duminică a fost convocată la inițiativa lui Tusac fără ca partenerii din USL să fie consultați anterior asupra proiectelor ce urmau să fie introduse pe ordinea de zi. Ei spun că același lucru s-a întâmplat și în cazul ședinței din 26 iunie, fapt ce a dus la încălcarea repetată a articolului 4.6.4 din Protocolul USL. În comunicat se precizează și că cei doi consilieri locali au părăsit sala de ședință "ca urmare a încălcării Protocolului USL de către primarul Mihai Claudiu Tusac și nicidecum la ordinul consilierilor PDL"¸ cum a precizat în repetate rânduri edilul Mangaliei. Comu-nicatul se încheie cu o critică la adresa lui Tusac, despre care se spune că "privește în mod reticent parteneriatul USL", este absent colaborării și are acțiuni de afront în relația cu partenerul său egal - PNL Mangalia.

Liberalii rămân optimiști
Potrivit declarațiilor liberalului Septimiu Bourceanu, aceste probleme pot fi depășite, iar USL-ul poate funcționa și la Mangalia dacă ambele părți vor fi dispuse la colaborare și comunicare. Întrebat dacă se va mai semna vreodată protocolul local în sudul litoralului, Bourceanu a explicat că "protocolul semnat la nivel național are prevederi clare ce se aplică pentru toate organizațiile din țară ale PSD, PNL și PC".



Comentează știrea

rex
27 iulie 2011
MINCINOSII

problemele se vor rezolva. este singura noastra sansa sa scapam de MIZERIA PORTOCALIE, care incearca sa acapareze toata tara. asta ne mai trebuie , inrest aveam de toate .

jjj
27 iulie 2011
afara cu tusac

cel mai prost primar, a nenorocit mangalia. afara cu el din primarie

Articole pe aceeași temă

Marţi, 26 Iulie 2011
Stire din Politică-Administrație : Cine minte la Mangalia?
Miercuri, 27 Iulie 2011
Stire din Sport : Balonul oval trage spre Mangalia
Pagina a fost generata in 0.4056 secunde