Bucureștiul, pe locul 5 într-un top britanic al destinațiilor confundate

281

Articole recomandate

Aproape un milion de britanici și-au rezervat călătorii spre destinații greșite, din neatenție sau pentru că au probleme cu geografia, Bucureștiul fiind pe locul 5 în topul destinațiilor confundate, potrivit tabloidului "People".
Turiștii au încurcat nume asemănătoare ca sunet - Lisabona ("Lisbon", pronunțat în engleză), în Portugalia, și Lisburn, Irlanda de Nord.
Mai mult de 100.000 nu și-au dat seama de greșeală decât după ce au ajuns la destinație, în unele cazuri la mii de kilometri distanță de locul dorit.
Cea mai des întâlnită confuzie se face între Palma de Majorca și insula La Palma din Canare, dar alții fac confuzie și între Veneția ("Venice") și Viena, București ("Bucharest") și Budapesta ("Budapest"), Amman și Oman sau San Jose din California și San Jose din Costa Rica.
Studiul a fost efectuat de www.travel supermarket.com. Expertul în călătorii al site-ului, Bob Atkinson, a declarat: "Este amuzant, dar și îngrijorător că mulți brita-nici nu știu unde sunt anumite orașe".
Studiul a mai dezvăluit că 1,9 milioane de turiști sosesc la destinație cu moneda străină greșită. "People" prezintă un top 5 al confuziilor: 1. Palma de Majorca și La Palma din Canare. 2. Lisabona din Portugalia și Lisburn din nordul Irlandei. 3. Amman din Iordania și țara Oman. 4. Veneția din Italia și Viena din Austria. 5. București, România, și Budapesta, Ungaria.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9632 secunde