Camera Deputaților nu exclude modificări ale propriului buget pe 2009

452
Decizia de amânare a discutării bugetului a fost luată după ce președintele Camerei Deputaților, Roberta Anastase, a propus plenului prelungirea timpului de lucru pentru dezbaterea bugetului, care a primit aviz favorabil de la Comisia de buget, însă reprezentanții PNL au respins solicitarea.
Camera Deputaților și-a suspendat ieri ședința, pentru a doua oară, pentru o pauză de consultări între liderii grupurilor parlamentare, la solicitarea deputatului PSD Aura Vasile, înainte de a intra în dezbaterea proiectului bugetului Camerei pe anul 2009.
Reprezentanții PNL au respins solicitarea Robertei Anastase privind prelungirea cu 30 minute a programului pentru dezbaterea bugetului și au criticat faptul că ședința acestui for legislativ a început ieri dimineață cu o oră întârziere.
De menționat este faptul că o retrimitere a proiectului la Comisie pentru reducerea unor cheltuieli nu iese din calcul, așa cum au precizat, pentru NewsIn, reprezentanți ai Biroului Permanent. Potrivit acestora, bugetul stabilit inițial la suma de 301 milioane RON și aprobat luni de conducerea Camerei ar putea fi retrimis la comisia de specialitate pentru a fi micșorat, având în vedere și solicitarea de luni seară a premierului Emil Boc privind reducerea cheltuielilor din bugetele alocate celor două Camere ale Parlamentului.
Vicepreședintele Camerei Deputaților, Cezar Preda, a declarat luni că Biroul Permanent a aprobat proiectul de buget al Camerei în valoare de 301 milioane RON, ceea ce reprezintă o scădere cu 25% față de suma de 398 milioane RON prevăzută în luna septembrie 2008.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8336 secunde