Când își alege Senatul președintele. Luni, senatorii merg la deschiderea anului școlar

104
Când își alege Senatul președintele. Luni, senatorii merg la deschiderea anului școlar - senatgeorgecalininquamphotos-1567592006.jpg
Noul președinte al Senatului va fi ales săptămâna viitoare, marți, au decis membrii Biroului permanent, iar luni senatorii vor avea activitate în teritoriu, pentru a participa la deschiderea anului școlar.


Pentru funcția de președinte al Senatului au fost anunțați până în prezent trei candidați: Teodor Meleșcanu, susținut de PSD, Ion Popa, de la ALDE, și Alina Gorghiu, propusă de PNL.

Călin Popescu-Tăriceanu, președintele ALDE, consideră că nominalizarea lui Teodor Meleșcanu de către social-democrați pentru funcția de președinte al Senatului a fost o încercare a premierului Viorica Dăncilă de a "rupe" ALDE, de unde ar fi urmat să plece către PSD alți 15 senatori și deputați.

"Este un moment aș spune stânjenitor pentru unii dintre noi, întrucât colegul nostru, domnul Meleșcanu, a venit cu o propunere de a fi numit în funcția de președinte al Senatului din partea PSD, dar în contul ALDE. Am discutat cu colegii dacă o astfel de formulă poate să fie acceptată. Nu poate politic să fie acceptată, pentru că ea ar crea niște ambiguități, pe care vrem să le evităm în mod clar, de o continuare a asocierii noastre în actul de guvernare cu PSD și prin urmare, de aceea astăzi, conform și regulamentului de funcționare al Senatului, Biroul Politic Central al ALDE a luat hotărârea să îl propună pentru funcția de președinte al Senatului pe colegul nostru Iani (Ion - n.r.) Popa", a precizat liderul ALDE.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4312 secunde