Când vom circula pe Autostrada Soarelui, între Cernavodă și Medgidia

4622
Când vom circula pe Autostrada Soarelui, între Cernavodă și Medgidia - inaugurareautostrada113-1316623114.jpg

Compania de Autostrăzi a semnat, ieri, cu asocierea Astaldi - Max Boegl, contractul de execuție pentru tronsonul Cernavodă - Medgidia din Autostrada Soarelui.

Valoarea contractului este de 116 milioane de euro fără TVA pentru 20,4 kilometri de șosea. Contractul actual presupune o economie de 60 de milioane de euro față de cel reziliat cu francezii de la Colas pentru același tronson. Timpul de realizare a lucrărilor este de 15 luni, dintre care trei de proiectare.
Autostrada va avea o garanție de patru ani, iar banii pentru acest proiect vin de la Banca Europeană pentru Investiții și din fonduri de coeziune. Vechiul contract reziliat cu firma Colas, din Franța, presupunea cheltuieli mai mari cu 60 de milioane de euro și un timp de execuție cu nouă luni mai mare.
Reamintim că firma Colas a avut contractul pentru proiectarea și execuția autostrăzii Cernavodă - Constanța, tronsonul Cernavodă - Medgidia, reziliat de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale în cursul lunii aprilie a anului curent. Măsura a fost luată de către companie ca urmare a refuzurilor repetate ale Colas de a continua execuția lucrărilor, invocând diverse motive pentru a justifica întârzierile și având în vedere lipsa unei planificări și mobilizări corespunzătoare, precum și lipsa aprovizionării cu materiale.
Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Anca Boagiu, a declarat, la începutul lunii martie, în cadrul unui forum, că francezii de la Colas au cerut în plus opt milioane de euro pentru lucrările la tronsonul de autostradă Cernavodă - Medgidia, dar le-a transmis că, dacă refuză să lucreze, "nu au decât să plece acasă".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : Ceață pe A2
Pagina a fost generata in 0.2694 secunde