Ludovic Orban:

"Candidații PNL la locale vor fi vizați de mai multe criterii de integritate"

154
1

Articole de la același autor

Criteriile de integritate pentru membrii PNL care vor candida în alegerile locale vor viza și alte aspecte în afara celor prevăzute de statut privind procedurile în Justiție. 


"Criteriile de integritate din statut se referă la sancțiunile aplicabile membrilor PNL în cursul procedurilor penale pentru infracțiuni săvârșite cu intenție. Criteriile de integritate pentru membrii PNL care vor candida în alegerile locale vor viza și alte lucruri în afara situațiilor prevăzute de statut. Odată ce vor fi adoptate de Consiliul Național al PNL într-un fel ca parte integrantă din statut, ele vor deveni obligatorii de respectat pentru toții membrii PNL care vor să candideze", a declarat liberalul Ludovic Orban. 


El a enumerat între criteriile de integritate care ar urma să fie luate în calcul pentru potențialii candidați ai PNL la locale pe cele legate de conflict de interese și incompatibilități, dar și pe acela conform căruia un membru liberal care vrea să candideze la o primărie sau un consiliu județean să nu aibă contracte prin firmele sale cu respectivele unități administrativ-teritoriale. 


"Este unul dintre criterii să nu aibă contracte, firma la care sunt acționari, cu primăria sau consiliul județean pentru care candidează. De ase-menea, am gândit chestiuni legate de traseism politic. Am stabilit că va fi un criteriu să nu fi fost traseist, urmează să-l definim exact, ca formulă clară care să fie aplicabilă în toate cazurile. Cert este că va figura ca și un criteriu, urmând să fie definit de echipă și, ulterior, de Consiliul Național prin hotărâre. De asemenea, chestiuni legate de incompatibilitate și conflict de interese, vor fi prevăzute între aceste criterii. De asemenea, mai mult ca sigur vom introduce ca și criteriu să nu fi fost ofițer acoperit, colaborator sau informator al Securității", a afirmat liderul liberal.


Comentează știrea

dogan iusuf
4 decembrie 2015
pnl

pot sa invoci 100 criteria de integritate,chiar o mie,chiar 1 million,fiindca,noi alegatorii stim ca nu vor fi respectate,oameni normali la cap stiu si ca ele sunt doar ptr.prostime.Chiru care n-are nicio meserie este candidatul PNL Constata?sau fata de bou,sau Hasoti,prietenul tampitului ala dela navodari?Schimba-te,schimbati-va,nu sunteti batuti in cuie nicaieri,nimeni nu e,nici macar adam+eva.Numai Putin va fi,fata de avorton,cum e si rusia,dealtfel

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.536 secunde