Câți români din străinătate s-au înscris pentru votul prin corespondență la parlamentare

142
Câți români din străinătate s-au înscris pentru votul prin corespondență la parlamentare - 1-1599486034.jpg
Autoritatea Electorală Permanentă a precizat că pentru alegerile parlamentare din acest an s-au înscris pentru votul prin corespondență 3.032 de români din afara țării, în timp ce pentru votul la secție s-au înregistrat 1.059 de cetățeni români din diaspora, potrivit Agerpres.


"Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că, pentru alegerile parlamentare din acest an, până la data de 7 septembrie, ora 13,00, a fost atinsă depășită borna de 3.000 (n.n. - 3.032) de înregistrări pe portalul www.votstrainatate.ro ale alegătorilor români din afara țării care au optat pentru votul prin corespondență, în timp ce pentru votul la secția de votare s-au înscris 1.059 de cetățeni români din diaspora", se arată într-un comunicat de presă.


Autoritatea Electorală Permanentă amintește că, potrivit legislației în vigoare, înregistrarea ca alegător prin corespondență sau la o secție de votare a demarat la data de 1 aprilie 2020 și se va încheia odată cu expirarea a 15 zile de la data începerii perioadei electorale, adică în data de 21 septembrie 2020.


"Președintele Autorității Electorale Permanente, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, recomandă tuturor concetățenilor din diaspora să opteze pentru votul prin corespondență, ca modalitate sigură și comodă de vot la distanță, fără costuri și fără riscuri, mai ales în contextul incertitudinii legate de evoluția pandemiei de coronavirus", se mai menționează în comunicat. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6996 secunde