CCR a publicat motivarea în care explică de ce pensiile aleșilor locali sunt neconstituționale

94
CCR a publicat motivarea în care explică de ce pensiile aleșilor locali sunt neconstituționale - curte-1456490323.jpg

Articole recomandate

CCR a transmis motivarea deciziei de neconstituționalitate pentru proiectul de lege prin aleșii locali urmează să primească pensiile speciale. Reamintim că pe 20 ianuarie, judecătorii au decis că pensiile aleșilor locali sunt neconstituționale, după ce au analizat sesizarea de neconstituționalitate depusă de Guvern. Potrivit legislației, legea se va întoarce în Parlament, pentru a fi pusă în acord cu obiecțiile Curții.


Printre obiecții, judecătorii amintesc în motivarea lor, că în proiectul de lege nu este precizat clar cine sunt beneficiarii iar sursa de finanțare nu este menționată.

Primarii din timpul comunismului ar fi beneficiat de pensii

Președintele CCR, Augustin Zegrean, a explicat, la data respectivă, că o eventuală promulgare a legii care mărește pensiile șefilor de consilii județene și primarilor va produce și efectul majorării pensiilor foștilor prim-secretari ai Partidului Comunist Român, asta pentru că șefii comuniști ai județelor sunt asimilați actualilor președinți de consilii județene din perspectiva pensiilor speciale.

Ion Iliescu este cel mai cunoscut fost prim-secretar PCR. În anii 70 acesta a condus județul Iași.

Potrivit judecătorilor CCR, legea nu este clară. Aceștia subliniază faptul că în textul legii nu scrie ce anume reprezintă această pensie - o indemnizație, un salariu, o pensie în adevăratul sens al cuvântului sau un cadou.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0904 secunde