CCR: Referendumul este CONSTITUȚIONAL

265
CCR: Referendumul este CONSTITUȚIONAL - 071014182014149849-1341921747.jpg
Curtea Constituțională a României a decis marți că legea de modificare a referendumului este constituțională, dacă se asigură participarea a cel puțin jumătate plus unu din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

Plenul Curții, învestit în temeiul art.146 lit.a) din Constituția României și al art.15 din Legea nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea CCR, s-a întrunit marți pentru a soluționa, în cadrul controlului anterior promulgării, obiecția de neconstituționalitate formulată de 71 de deputați PDL referitoare la neconstituționalitatea Legii pentru modificarea art.10 din Legea nr.3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului.

"În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a constatat că Legea pentru modificarea art.10 din Legea nr.3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului este constituțională în măsura în care asigură participarea la referendum a cel puțin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. Argumentația reținută în motivarea soluției pronunțate de plenul Curții Constituționale va fi prezentată în cuprinsul deciziei, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică Președintelui României, președinților celor două Camere ale Parlamentului și primului-ministru", se arată într-un comunicat al CCR.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6041 secunde