Ce a declarat premierul Victor Ponta cu privire la decizia CCR

271
2
Ce a declarat premierul Victor Ponta cu privire la decizia CCR - ponta-1345556867.jpg
Premierul Victor Ponta a susținut, în urmă cu câteva minute, o conferință de presă la Parlamentul în cadrul căreia a vorbit despre decizia Curții Constituționale a României de a invalida referendumul pentru demiterea din funcția de președinte a lui Traian Băsescu.

"Sper și îmi doresc ca decizi CCR să pună capăt unei crize politice care a făcut rău României și care va lăsa urme în societatea românească. Mesajul meu către cetățeni: de stabilitate, de încredere în ce înseamnă viitorul nostru ca țară și popor. Decizia CCR va fi respectată și implementată însă suntem obligați să constatăm efectele acestei decizii nedrepte, adoptată împotriva regulilor democratice și a majorității absolute a cetățenilor români. (….) E clar că referendumul a confirmat voința poporului român, că a fost organizat corect și a fost un succes pentru cei care cred în democrație. Referendumul a fost legitim, voința poporului a fost legitimă, decizia CCR trebui respectată, Băsescu va fi un președinte ilegitim, un președinte al CCR, iar Guvernul pe care îl conduc trebuie să fie unul al cetățenilor României, nu al jocurilor de culise și procedurilor folosite pentru a infirma ce s-a decis la vot. (…) Ne-am făcut datoria ca Guvern, asigurând stabilitatea României, buna funcționare a administrației, am comunicat CCR tot ce ne-a cerut Curtea. Azi am realizat și noi că de fapt nu s-a dorit niciun moment să se afle cu adevărat câți români sunt cu drept de vot cu adevărat. Preocuparea CCR a fost de a mai convinge o doamnă judecătoare să treacă în tabăra celor care îl susțin pe Băsescu, s-a realizat acest lucru. (…)Aș dori să vă anunț că, trăgând învățămintele după această experiență care a dovedit că nu funcționează regulile democratice, voința exprimată prin vot poate fi înfrântă de un singur om, am decis să propun în Guvern, apoi Parlamentului, o amplă reformă constituțională care să asigure pe viitor că România, după 1989, nu mai poate fi la bunul plac al unei singure persoane care își construiește un regim represiv cu care poate lupta împotriva voinței clare exprimate a poporului. Trebuie să avem atribuții mult mai clare ale președintelui, Guvernului, Parlamentului, un sistem de control între puterile statului și să găsim toate metodele ca pe viitor, tragedia produsă poporului român de regimul Băsescu să nu fie repetată", a declarat, printre altele, Victor Ponta.

Comentează știrea

Dorin Cocos
21 august 2012
Cine a declarat asa ceva ??? Ghici ghicitoarea mea

As vrea sa spun cateva lucruri care mi se par importante, in aceasta campanie, apar interesul meu, scaunul meu si Uniunea Europeana si Banca Mondiala "Vreau sa va spun ca de la bun inceput am avut in atentie doua variante, cresterea TVA de la 19 la 24%, deasemeni pensiile si salarile 15 si 25% vor fi alocati..apar interesul meu"

POPORUL ESTE ADEVARTUL STAPAN
21 august 2012
POPORUL ESTE ADEVARTUL STAPAN, NU TRAIAN BASESCU !!!

As dori sa subliniez importanta tarilor in curs de dezvoltare, situatia e destul de grava. Mai mult de 4 miliarde de oameni lucreaza in saracie si pentru acest deceniu...dragi conpatrioti.,,situatia lor a continuat...sa se inrautateasca..In timp ce tarile bogate..un mic grup de bogati..au adunat 10 si 10 de miliarde de dolari...din tarile...in curs de dezvoltare !!! POPORUL ESTE ADEVARATUL STAPAN POPORUL ESTE ADEVARATUL STAPAN POPORUL ESTE ADEVARATUL STAPAN PD-L CREDE ALTFEL BASESCULE DEMISIA DE ONOARE POPORUL ESTE ADEVARTUL STAPAN POPORUL ESTE ADEVARTUL STAPAN BASESCULE DEMISIA DE ONOARE

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5251 secunde