Ce obligații au beneficiarii ajutorului social din Cernavodă

260
Ce obligații au beneficiarii  ajutorului social din Cernavodă - banisalariu500-1363041071.jpg
Consilierii locali din Cernavodă au aprobat planul de lucrări de interes local pentru anul 2013, pentru persoanele beneficiare de ajutor social conform legii 416/2001. 


Astfel, cei care primesc ajutor social vor trebui ca, în schimbul banilor primiți, să presteze anumite ore de muncă în folosul societății. Drept urmare, ei pot fi solicitați pentru degajarea terenurilor de corpurile străine, strângerea cu sapa și grebla în grămezi a diferitelor materiale, precum și curățarea rigolelor.

Totodată, ei pot fi trimiși să măture trotuarele și străzile, să curețe diverse terenuri de iarbă și buruieni de pe spațiul verde situat în interiorul unor instituții publice, să ude cu furtunul spațiul verde. De asemenea, ei pot fi solicitați și iarna la îndepărtarea zăpezii, precum și alte activități care sunt în folosul societății publice.

Menționăm că, în Cernavodă, beneficiază de ajutor social 418 persoane, din care 152 sunt prestatori de lucrări de interes local.

Conform legii 416/2008, o persoană beneficiară prestează 31 de zile pe lună, pentru 125 de lei, o familie forma-tă din două persoane prestează 55 de ore pe lună pentru 315 lei, iar o familie formată din trei persoane prestează 77 de ore pentru 390 de lei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.752 secunde