Ce spune Ion Iliescu despre posibilitatea ca UDMR să fie cooptată la guvernare

157
Ce spune Ion Iliescu despre posibilitatea ca UDMR să fie cooptată la guvernare - iiliescu-1355751723.jpg

Fostul președinte Ion Iliescu a declarat, luni, potrivit RFI, că trebuie împăcate, legat de relația cu UDMR, ambele tabere din USL, el menționând că UDMR ar trebui să ofere sprijin parlamentar USL, fără a fi cooptată la guvernare Ion Iliescu apreciază că "față de resentimentele existente se poate găsi o soluție comună, care să dea satisfacții tuturor".


"Să nu intre la guvernare UDMR-ul, dar să existe un dialog parlamentar, conlucrare la toate nivelurile, cum s-a promovat de-a lungul anilor, pentru că UDMR e totuși un factor de echilibru necesar. Altminteri, dăm curs forțelor extremiste din rândul populației maghiare și nu e bine", a spus Iliescu, conform RFI.


El susține că a fost "pentru deschidere totdeauna".


"UDMR-ul a jucat totuși și un rol de echilibru în fața altor tendințe mai periculoase, mai extremiste. Sigur că UDMR-ul a dat și multe insatisfacții în ultima vreme și la referendum și așa mai departe, deci sunt motive de resentiment. S-ar putea găsi o formulă, fără să intre la guvernare, să existe o conlucrare activă și în plan parlamentar și în dialog cu Guvernul și în plan teritorial. Deci se pot găsi formule care să asigure totuși o prezență activă pozitivă a UDMR-ului în viața noastră politică", a spus fostul șef de stat.


Conducerea PNL a decis că nu dorește ca UDMR să participe la guvernare, a anunțat luni vicepreședintele PNL, Daniel Chițoiu, care a spus că hotărârea a fost luată în urmă cu două zile. "E o poziție a PNL că nu dorim ca UDMR să facă parte. (...) Din punct de vedere al PNL, s-a luat o decizie în BPC încă de acum două zile, că nu dorim ca UDMR să participe la guvernare", a declarat Daniel Chițoiu.


Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că subiectul intrării UDMR la guvernare este unul "foarte fierbinte". El spune că joi și vineri au fost primite la sediul PSD zeci de telefoane de la cetățeni de etnie maghiară, care s-au pronunțat în defavoarea intrării UDMR la guvernare.


Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat, luni, că liderii USL se vor vedea în cursul zilei cu reprezentanții UDMR pentru a decide dacă Uniunea intră sau nu în coaliția de guvernare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Decembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Ei sunt noii parlamentari de Constanța
Pagina a fost generata in 0.3788 secunde