Ce spune PNL despre înțelegerea PSD-UNPR

90
Ce spune PNL despre înțelegerea PSD-UNPR - cespunepnl-1454669446.jpg

Articole de la același autor

Înțelegerea PSD-UNPR ca proiectul de lege PNL privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi, aflat deja în circuit legislativ, să nu fie supus dezbaterii și votului înainte de alegerile locale încalcă în mod flagrant principiul constituțional referitor la statul de drept, acuză liberalii într-un comunicat remis presei. 


Printre altele, liberalii susțin că acest demers al PSD și UNPR se poate situa sub incidența normelor legale privind neconstituționalitatea partidelor politice.


''Semnarea protocolului de colaborare PSD-UNPR de către liderii celor două formațiuni reprezintă o premieră în politica românească, fiind pentru prima dată când partide politice asumă în mod oficial blocarea procesului legislativ. În fapt, PSD și UNPR se pot pronunța împotriva legii, votând în consecință, dar nu pot din punct de vedere constituțional să prevadă într-un document oficial că folosesc majoritatea pentru a împiedica dezbaterea și modificarea unei legi. Singura instituție care poate stabili din punct de vedere constituțional dacă revenirea la alegerea primarilor în două tururi este posibilă pentru alegerile din 2016 este Curtea Constituțională'', se spune în comunicatul de presă.


Ei subliniază că acțiunile politice de blocare a activității parlamentare, menționate în documente oficiale, încalcă principiile constituționale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0012 secunde