Ludovic Orban:

"Ceea ce face Tăriceanu în cazul Belina este o absurditate fără precedent"

169

Articole recomandate

Liderul liberalilor, Ludovic Orban, critică decizia lui Călin Popescu-Tăriceanu de a sesiza Curtea Constituțională cu privire la cazul Belina, afirmând că președintele Senatului se folosește de acest caz pentru a solicita CCR validarea unui regim de imunitate acordată pentru emiterea Hotărârilor de Guvern.

"Am luat act cu stupefacție de decizia președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, de a sesiza Curtea Constituțională cu privire la cazul Belina, față de care a fost declanșată o anchetă penală referitoare la modalitatea în care a fost transferată această proprietate. Atragem atenția asupra obiectivului real urmărit de domnul Tăriceanu și semnificației gestului său, care este de o absurditate juridică fără precedent. Practic, folosind cazul Belina drept prilej, Călin Popescu-Tăriceanu solicită Curții Constituționale validarea unui regim de imunitate acordată pentru emiterea Hotărârilor de Guvern. Astfel, orice ilegalitate s-ar comite prin emiterea unei HG, nimeni să nu răspundă pentru eventuala încălcare a legii sau pentru prejudiciul cauzat", precizează Ludovic Orban, într-un comunicat de presă.

Potrivit liderului PNL, validarea unei astfel de interpretări deschide calea unor abuzuri de neimaginat în legătură cu resursele publice, fie că este vorba de proprietăți sau că este vorba de fonduri publice.

"Așadar, dacă i s-ar da curs solicitării domnului Tăriceanu, de a doua zi Guvernul PSD - ALDE nu ar mai fi îngrădit cu nimic ca prin Hotărâre de Guvern să opereze orice deturnare de fonduri publice sau proprietăți poftește", mai susține Ludovic Orban.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2454 secunde