Cei care dețin spații în stațiunile turistice, dar sunt lăsate în paragină, ar putea fi amendați

53

Articole de la același autor

Persoanele care dețin proprietăți în stațiunile turistice din România și nu le îngrijesc ar putea fi amendate cu sume cuprinse între 100 și 150 de euro pentru fiecare sută de metri pătrați, a anunțat ministrul delegat pentru Turism, Maria Grapini.

"Lucrăm la un proiect și dorim ca cei care dețin spații în stațiunile turistice, dar care sunt lăsate în paragină, să fie amendați. Vor avea la dispoziție 12 luni să își pună la punct aceste spații, în caz contrar vor fi amendați. Ori își vând spațiile, ori le refac", a spus Grapini.

Întrebată cât de mare ar putea fi amenda, în cazul proprietarilor care nu își amenajează spațiile, Grapini a spus că ea a propus amenzi cuprinse între 100- 150 de euro pentru o sută de metri pătrați.

"Am propus o taxă zilnică de 150 de euro pe suta de metri pentru construcții și 100 de euro pe zi pentru spațiile adiacente construcției", a precizat ministrul.

Grapini a mai spus că i-a venit această idee după ce a vizitat mai multe stațiuni din România, care se află într-o stare deplorabilă.

"Am vizitat mai multe stațiuni turistice din România care se află acum într-o stare deplorabilă. E o tragedie. Trebuie să redăm turismului ceea ce este al turismului", a spus Grapini. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2851 secunde