Centrul "Jean Constantin", subiect de scandal între CJC și Federația Tinerilor
Articole recomandate
"Federația Tinerilor din Constanța a comunicat în ultimii doi ani despre această situație și conducătorii Consiliului Județean Constanța păreau că au înțeles problema. Acum două luni, Federația a reușit să blocheze un proiect asemănător arătând motivele de nelegalitate ale acelui proiect. Centrul a fost închis, imediat, după deschidere, și nu dispune de personal de specialitate. Nu există nicio strategie/viziune cu privire la funcționarea acestui centru. Acest vot reprezintă o lovitură dată tinerilor din Constanța, transformând un proiect pe fonduri europene într-o prelungire, un sediu secundar, a Centrului Cultural «Teodor Burada»", a acuzat Alexandru Bajdechi, președintele Federației Tinerilor din Constanța.
Tinerii mai spun că nu au fost consultați sub nicio formă înainte ca o astfel de decizie să fie luată. De cealaltă parte, conducerea CJC a precizat că timp de doi ani, Centrul "Jean Constantin" va funcționa sub administrarea Centrului Burada, urmând ca după această perioadă să se stabilească viitorul Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret.
"Abia din 2020 vom putea ști exact cum ar putea să funcționeze. Proiectul are niște indici de îndeplinit, acel centru nu poate aduce profit, ci trebuie doar să-și achite cheltuielile de funcționare. Tarifele pentru firme vor fi mult mai mici ca în alte părți pentru că nu va fi adaosul comercial, cum este la privat, pentru obținerea profitului. Cei de la Burada vor stabili niște criterii și niște prețuri. De asemenea, tot ei vor stabili și persoana care va ocupa postul de șef serviciu. Din punctul meu de vedere, domnul Dan Cojocaru s-a ocupat cu succes de deschidere și de perioada anterioară deschiderii", a declarat Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.
Comentează știrea
Așa numitul Centru, cu o denumire mult complicată, este inadecvat scopului propus. Este, în fapt, o reigenizare a fostului cinematograf Republica. Era de așteptat ca, fiind numit "Centru", renumita sală să fie recompartimentată (cum se întâmplă peste tot în lume în astfel de situații) în trei-patru săli, de mărimi variabile - inclusiv multimedia -, cu destinații pentrui diverse activități. Cine își închipuie că, în zilele noastre, se mai poate umple o sală de aproape 800 de locuri cu tineri? E o aiureală. Dacă erau mai multe săli - atunci da, avea un rost denumirea pompoasă. Investiție inutilă și în contratimp cu realitățile și cerinețele lumii de azi. (Măcar de-ar găzdui spectacole - nu doar pentru "tineret" - ale unor trupe teatrale venite din Capitală, precum la Casa de Cultuiră a Sindicatelor). Nu mai vorbim că Centrul poartă numele respectiv... În final, tot la recompartimentare se va ajunge - sau la perpetuă lâncezeală și spațiu de afaceri, dar nu pentru tineret.