Prin desene pe asfalt sau întreceri pe bicicletă,

Cernăvodenii au sărbătorit, vineri, o Europă colorată și dinamică

574

Articole de la același autor

Administrația publică locală din Cernavodă a organizat, vineri, o serie de acțiuni dedicate Zilei Europei, eveniment sărbătorit, din 1985, pe data de 9 mai. Manifestările au debutat încă de la prima oră a dimineții și s-au desfășurat în zona centrală a orașului, în apropierea Primăriei. Elevi ai școlilor generale și ai liceelor din localitate s-au întrecut, în jurul orei 9.00, în cadrul unui cros, pe principalele străzi din Cernavodă. Sosirea și festivitatea de premiere au avut loc în fața sediului administrației locale, acolo unde participanții la cros au primit diplome, în vreme ce ocupanții locurilor I, II și III au fost distinși cu premii în bani.
Tot vineri și tot cu ocazia Zilei Europei, aproximativ 30 de preșcolari ai grădinițelor din Cernavodă au expus, în zona centrală, desene tematice. Cei mai îndrăzneți cernăvodeni de grădiniță au participat și la un concurs de desene pe asfalt, ocazie cu care cei aproape 30 de tineri artiști, dintre care unii inspirat costumați în steluțele Uniunii Europene, "au dat naștere", cu cretă, unei Europe dinamice și colorate. Atmosfera a fost întreținută, spre bucuria celor mici, și de câteva personaje de poveste, dintre care s-au remarcat Păcală și Tândală, Ursulețul Mormi și Chirița (celebrul personaj din comedia lui Vasile Alecsandri).
Nu în ultimul rând, cernăvodenii s-au întrecut, vineri, și în cursa de ciclism, preșcolarii și elevii din clasele primare implicându-se, cu o bucurie fără margini, în ceea ce, pentru ei, a reprezentat cel mai important concurs de până acum.
Ulterior acțiunilor dedicate celor mici, a venit rândul liceenilor, aceștia din urmă răspunzând unor chestionare care cuprindeau întrebări despre UE. Primarul orașului, social-democrata Mariana Mircea, s-a întâlnit, vineri după amiază, cu absolvenții de liceu din ultimii zece ani, care au terminat cu medii peste 9. Invitațiile au fost făcute încă de acum două luni, iar obiectivul întâlnirii a fost, conform explicațiilor edilului, "de a afla ce face fiecare dintre acești absolvenți, ce profesie a urmat, dacă mai sunt în localitate și, mai ales, de a afla în ce mod îi poate ajuta administrația publică locală și cum îi poate atrage pentru a reveni în orașul natal".
Deși consideră că evenimentul în sine a fost unul reușit, Mariana Mircea a mărturisit că i-ar plăcea ca, pe viitor, instituțiile UE să se implice mai mult, de-a lungul anilor, în campaniile de informare a cetățenilor, cu privire la alegerile din plan european, și asta pentru că, așa cum a specificat, "știind că nu mai există posibilitatea de a se adresa direct primarului în urma acestor alegeri, oamenii își pierd interesul, instituțiile UE sunt departe, iar omul te uită dacă nu ești aproape", a conchis primarul din Cernavodă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.5041 secunde