Ovidiu Brăiloiu:

"Certificarea localității Eforie ca stațiune balneară va aduce turiști 10 luni pe an"

277
1

Articole de la același autor

Primarul orașului Eforie, Ovidiu Brăiloiu, este în culmea fericirii după ce, localitatea pe care o administrează a primit oficial, alături de alte stațiuni din țară, printre care Vatra Dornei, Buziaș și Geoagiu Băi, statutul de stațiune turistică balneară și balneoclimaterică.

Documentul care atestă acest fapt a fost publicat, luni, în Monitorul Oficial al României.

Recent, Ovidiu Brăiloiu atrăgea atenția că proiectul de avizare se află de aproximativ patru ani în atenția Ministerului Sănătății iar rezultatul pozitiv nu a întârziat să apară. Astfel, în urma analizei, orașul Eforie a îndeplinit criteriile de atestare a stațiunilor turistice balneare, aici pu-tând fi tratate afecțiuni reumatismale, inflamatorii, posttraumatice, neurologice periferice sau afecțiuni dermatologice, existând factori naturali necesari acestor tratamente.

"Certificarea stațiunilor Eforie Nord și Sud ca stațiuni balneare va aduce turiști 10 luni pe an la Marea Neagră. Numărul turiștilor ar putea crește simțitor, la ora actuală Eforie situându-se pe locul doi ca număr de vizitatori pe litoral. De asemenea, unul dintre avantajele majore ale avizării ca stațiune balneară este înscrierea în organizații și circuite internaționale, care vor duce la majorarea numărului de turiști care vizitează anual Eforie", a declarat Ovidiu Brăiloiu.

De altfel, luna trecută, a avut loc o premieră pentru litoral, "Congresul medical pentru promovarea cali-tăților curative ale nămolului sapropelic din Lacul Techirghiol" fiind organizat la Eforie Nord. Congresul a avut loc în cadrul evenimentului "Balneo-Turism la Eforie", prin proiectul "Promovarea activităților de marketing și a produselor specifice destinației turistice Eforie".

Specialiștii prezenți la Congres au evidențiat calitățile curative unice ale nămolului sapropelic din Lacul Techirghiol și au prezentat paleta largă de afecțiuni care își pot găsi un remediu de succes prin utilizarea tratamentelor cu nămol.

În urma evenimentului de la Eforie, principalele concluzii au fost legate de necesitatea unei strategii naționale pentru promovarea sta-țiunilor balneare, pentru dezvoltarea acestui sector și pentru creșterea competitivității pe piața internațională de profil. Totodată, invitații au apreciat inițiativa Primăriei Eforie și au exprimat susținerea pentru continuarea proiectului și promovarea turismului balnear de pe litoralul Mării Negre.

Comentează știrea

eforie
21 iunie 2013
statiune

esti sigur?unde?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4031 secunde