Ciolacu: Joi depunem sesizare la CCR în privinţa revocării Avocatului Poporului

197
Ciolacu: Joi depunem sesizare la CCR în privinţa revocării Avocatului Poporului - ciolacu-1623931584.jpg
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că joi va fi depusă sesizare la Curtea Constituţională în privinţa modului în care a avut loc procedura de revocare a Avocatului Poporului.

"Astăzi vor depune sesizare la Curtea Constituţională (în privinţa modului în care a avut loc procedura de revocare a Avocatului Poporului - n.r.). Aţi văzut cu toţii cum s-au desfăşurat lucrurile, pur şi simplu ca pe timpul lui Stalin. Nici nu au lăsat Avocatul Poporului, pe doamna Renate Weber, să explice sau să răspundă la acuzaţiile aduse de către actualii guvernanţi. Vreau să reamintesc oamenilor foarte clar, Avocatul Poporului are activitatea de a monitoriza puterea să nu încalce libertăţile şi drepturile cetăţeneşti, ale noastre ale tuturor", a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că Avocatul Poporului nu are în atribuţii să laude un guvern, ci dimpotrivă, să îl monitorizeze.

"Să vii tu putere, guvern, şi să aduci acuze Avocatului Poporului că te-a monitorizat şi a spus unde ai încălcat legea în ceea ce priveşte drepturile şi libertăţile cetăţeneşti mi se pare pur şi simplu sfidător într-o ţară europeană. O să ne adresăm zile următoare şi Comisiei Europene, vom trimite o sesizare, pentru că este inadmisibil aşa ceva. A fost încălcat statul de drept în România", a afirmat acesta.

Deputaţii şi senatorii au votat, miercuri, proiectul de hotărâre privind revocarea Renatei Weber de la conducerea instituţiei Avocatul Poporului.

S-au înregistrat 247 de voturi "pentru", 32 'împotrivă', iar un parlamentar nu a votat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6769 secunde