CJC, vot de aderare la Asociația INOMAR CLUSTER. Mediul de afaceri de pe litoral își strânge forțele

680
2
CJC, vot de aderare la Asociația INOMAR CLUSTER. Mediul de afaceri de pe litoral își strânge forțele - cjc-1463159043.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Județean Constanța va face parte din Asociația INOMAR CLUSTER, o entitate recent creată și care se anunță să devină una dintre cele mai reprezentative și puternice voci ale comunității de afaceri din sud-estul României. Consilierii județeni au votat în acest sens, în unanimitate, un proiect  de hotărâre prin care CJC  devine membru al Asociației. 


"Prezența noastră în această Asociație va cântări foarte mult, mai ales în vederea accesării de programe și fonduri în viitorul apropiat. Va conta foarte mult la punctaj faptul că județul Constanța este membru al Asociației și oferă mai multe șanse pentru accesarea de proiecte. Este un lucru bun, mai ales că vorbim de mediul de afaceri și turism", a declarat vicepreședintele CJC, Cristinel Dragomir. 


Asociația INOMAR CLUSTER este constituită din 14 membri fondatori din rândul mediului de afaceri, societatea civilă, organizații de cercetare și învățământ și instituții publice, între care Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța, Universitatea "Ovidius", Asociația Patronală Mamaia, precum și o serie de operatori economici și ONG-uri. Scopul asocierii îl constituite creșterea competitivității economice în regiunea Sud-Est prin facilitarea și promovarea cooperării dintre comunitatea de afaceri, societatea civilă, organizații de cercetare și învățământ și instituții publice, precum și prin angajarea în diferite activități intercomunitare, concentrate pe tehnologie și turism. Patrimoniul inițial este în valoare de 7.000 lei, contribuția fiecărui membru fiind de 500 lei. 


Programul de acțiune al Asociației este structurat în 20 de puncte, propunându-și atingerea mai multor obiective de dezvoltare în regiunea de Sud-Est. Astfel amintim de: sprijinirea, promovarea și participarea la elaborarea politicilor, strategiilor și planurilor de management și creșterea competitivității economice a regiunii; sprijinirea inovării în cadrul firmelor din structura clusterului; dezvoltarea potențialului de resurse și capital uman prin activități de învățământ și formare vocațională; facilitarea interacțiunilor dintre firme, organisme de cercetare, adminis-trație publică și facilitarea accesului la informații; creșterea competitivității resurselor umane din turism; atragerea de resurse de capital pentru dezvoltarea turismului și înlesnirea accesului la diferite surse de finanțare; implicarea activă la nivel legislativ; participarea la diverse forme asociative pentru aplicații la proiecte de interes comun; promovarea și sprijinirea investițiilor în turism; facilitarea colaborărilor inter-instituționale pentru garantarea siguranței turiștilor; oferirea de consultanță și asistență specializată pentru membrii clusterului etc.


Un exemplu de proiect ce ar putea fi implementat cu ajutorul Asociației se referă la valorificarea resurselor umane și produselor provenite din zonele rurale și urbane limitrofe litoralului în unități de turism de pe litoral sau asigurarea accesului rapid și eficient la servicii de asistență juridică, medicală, operațională etc. bazate pe beneficii reciproce. 


Potrivit actului constitutiv, Asociația INOMAR Cluster va fi condusă de Adunarea Generală, alcătuită din totalitatea membrilor fondatori și de un Consiliu Director, având la înființare următoarea structură: Stănică Enache - președinte; Stelian Bucovală - vicepreședinte și cinci responsabili pe anumite direcții de activitate. 


Comentează știrea

cupan
14 mai 2016
CORINA

MARTIN trebuie sa va conduca.

Hollywood
15 mai 2016
INOMAR

Creat de cei care au contribuit la jaful patrimonial al judetului. Care este mediul de afaceri la Constanta??? Targurile de bulendre ale lui Daraban, pline de succesuri la pulime? Blocurile care au umplut de betoane orasul si cartierul Mamaia? Mall-uri si cluburi pentru cocalari si pitipoance? Bidoane de plastic si alte cacaturi chinezesti care se vand la niste tarabe pe platoul Casei de Cultura, chipurile produse traditionale? Iar in judet este o saracie crunta si o debandada. Mediu de afaceri ..... plm.

Pagina a fost generata in 1.2778 secunde