Coaliția guvernamentală pregătește bugetul

337
Membrii coaliției de guvernare se întâlnesc astăzi, la Palatul Victoria pentru a continua discuția despre proiectul de buget pe 2009, au declarat pentru NewsIn surse social-democrate.
Democrat-liberalii și social-democrații se vor întâlni și astăzi, la Palatul Victoria, începând cu ora 19.00. Ședința de azi ar putea fi una de durată, întrucât urmează ca liderii coaliției, împreună cu ministrul finanțelor, să discute câți  bani va primi de la buget fiecare minister în parte.
Potrivit surselor citate, în cadrul întâlnirii de ieri nu ar fi fost stabilite punctual alocările bugetare pentru fiecare portofoliu, ci s-ar fi discutat în linii mari bugetul pe acest an.
Biroul Politic de Coordonare a Coaliției s-a întrunit ieri pentru discuții pe marginea proiectului de buget pe 2009, vicepremierul Dan Nica declarând că prioritățile de investiții conținute în bugetul pe 2009 sunt finalizarea lucrărilor de infrastructură în domeniul autostrăzilor, a lucrărilor începute de comunitățile locale pentru utilități, reparația și construcția școlilor și modernizarea spitalelor.
Proiectul de buget va fi adoptat joi de guvern, iar până atunci vor mai avea loc discuții cu patronatele și cu sindicatele. Proiectul de buget elaborat de Guvern prevede un nivel al veniturilor 32,1% din PIB, un deficit bugetar de 2% din PIB și o creștere economică de 2,5%.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6684 secunde