Coaliția "Opriți Codurile!" i-a cerut lui Traian Băsescu să nu promulge proiectele de Coduri

342
Coaliția "Opriți Codurile!" i-a trimis, ieri, o scrisoare oficială președintelui Traian Băsescu, în care îi solicită să nu promulge proiectele Codurilor, ca răspuns la recomandarea președintelui României, din 22 aprilie, ca societatea civilă să-i prezinte un punct de vedere pe aceste legi.
Coaliția "Opriți Codurile!" cere retrimiterea proiectelor de Coduri către Parlament, pentru reexaminare, deoarece reglementările adoptate prin angajarea răspunderii Guvernului s-ar afla în contradicție cu opțiunile opiniei publice și cu voința cetățenilor României, după cum relevă un sondaj realizat la cererea Transparency International România.
Astfel, Coaliția face referire, în scrisoarea adresată președintelui, la noile prevederi privind concubinajul sau uniunea consensuală. "Nu înțelegem de ce noul Cod Civil nu reglementează instituția uniunii consensuale, o instituție specifică secolului XXI, prin comparație cu cea a logodnei, specifică Evului Mediu românesc", au arătat membrii Coaliției.
De asemenea, Coaliția reclamă pedepsele prea mici în cazul infracțiunilor sexuale contra minorilor. În ultimul rând, semnatarii scrisorii îi cer președintelui să nu promulge legea cămătăriei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2754 secunde