Comisia Județeană de Fond Funciar amână acordarea titlurilor de proprietate către Arhiepiscopia Tomisului

1859
Comisia Județeană de Fond Funciar amână acordarea titlurilor de proprietate către Arhiepiscopia Tomisului - 05daa38da5d5e11450147b8443c155e4.jpg
Ieri a avut loc, în sala ovală a Prefecturii Constanța, o nouă ședință a Comisiei Județene de Fond Funciar, eveniment în cadrul căruia au fost discutate propunerile întocmite în baza prevederilor Legii Fondului Funciar și înaintate de către Comisiile Locale Corbu, Costinești, Cumpăna, Hârșova, Horia, Ion Corvin, Limanu, Murfatlar, Ostrov, Târgușor, Valu lui Traian, pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor. Pe ordinea de zi a ședinței s-a aflat, din nou, solicitarea Arhiepiscopiei Tomis de a primi titluri de proprietate asupra a două terenuri pe care, până la acest moment, le-a deținut în perpetuă folosință. Așa cum explicam la jumătatea lunii octombrie, este vorba de o suprafață de 300 de hectare teren forestier, situat în comuna Oltina, și de un teren în suprafață totală de 50 de hectare care se află în folosința Mănăstirii Dervent, dar din care 23 de hectare sunt situate în comuna Canlia, județul Durostor, iar celelalte 27,36 hectare sunt în pădurea Rogozu Sf. Gheorghe din comuna Sf. Gheorghe, județul Ialomița. Și dacă în urmă cu o lună Comisia de Fond Funciar a solicitat Arhi-episcopiei completarea documentației înaintate, membrii Comisiei nu au căzut ieri de acord asupra acestei reconstituiri. Mai exact, aprobarea solicitării a fost amânată iar din cauza a ceea ce prefectul Constanței, Claudiu Palaz, a numit "motive tehnice". "Motivul amânării ar fi din punct de vedere tehnic. S-a ridicat problema ca această suprafață care ar trebui reconstituită să nu se reconstituie în totalitate în județul Constanța. Rămâne să ne lămurească cei de la Direcția Silvică dacă toată suprafața se identifică în județul Constanța sau se identifică și în județele limitrofe, urmând ca pentru ședința de săptămâna viitoare să lămurim aceste lucruri și să supunem spre aprobare", a explicat Claudiu Palaz, la finalul ședinței de ieri, ședință care, de altfel, a fost una destul de tensionată, date fiind numeroasele divergențe de opinii iscate între membrii Comisiei. În această ordine de idei, Palaz le-a reproșat acestora: "Ar fi trebuit să veniți cu lecția învățată!".
Tot în ședința de ieri, au existat oarecare discuții și pe marginea unor titluri de proprietate din comuna constănțeană Valu lui Traian, în sensul în care acestea ar fi trebuit să fie revalidate sau recentralizate. Întrebat de prefectul Palaz despre cea mai indicată soluție în acest caz, directorul Oficiului pentru Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI), Stere Sponte, a ezitat să dea un răspuns exact. Acesta din urmă a solicitat o amânare, până săptămâna viitoare. Potrivit explicațiilor reprezentantului Guvernului în teritoriu, "la Valu lui Traian titlurile vor fi blocate din cauza unor probleme tehnice". "Ar fi trebuit revalidate sau recentralizate anexele, pentru că aceste anexe sunt modificate în funcție de suprafețele de teren obținute în baza unor sentințe". Cât despre poziția directorului de la OCPI, Palaz a declarat că nu o poate comenta "în niciun fel", dar că speră ca acesta să fie, până săptămâna viitoare, "foarte bine pus în temă".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3853 secunde