Concurs Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputaților reia dezbaterile pe marginea Statutului minorităților naționale

330

Articole de la același autor

 

Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputaților reia astăzi dezbaterile pe marginea Statutului minorităților naționale, după ce ieri au fost adoptate 18 articole din proiect, discuțiile fiind purtate cu ușile închise.
Potrivit președintelui acestei comisii, deputatul Nicolae Păun, dezbaterile vor fi reluate astăzi, de la ora 11.00, și vor continua lunea și marțea viitoare.
Comisia pentru drepturile omului a adoptat, ieri, un amendament la legea privind statutul minorităților naționale astfel încât statul va putea modifica limitele unităților administrativ-teritoriale în care minoritățile naționale dețin o pondere semnificativă, dar fără a aduce atingere drepturilor minorităților, fapt criticat de UDMR.
În textul inițial al legii se prevedea la articolul 14, alineatul trei, interzicerea modificării unităților administrativ-teritoriale, respectiv a circumscripțiilor electorale în defavoarea ponderii minorităților naționale care locuiesc în mod tradițional în acestea.
Amendamentul modifică această prevedere dând posibilitatea statului de a putea modifica limitele unităților administrativ-teritoriale în care minoritățile naționale dețin o pondere semnificativă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.204 secunde