Comisia UE cere României pedepse mai severe în cazurile de corupție la nivel înalt

174
Comisia UE cere României pedepse mai severe în cazurile de corupție la nivel înalt - 2042891323167089500-1328700115.jpg
Comisia Europeană cere României să îmbunătățească modul de gestionare a cazurilor și procedurile judiciare în cazurile de corupție la nivel înalt și caracterul disuasiv și coerența sancțiunilor judecătorești aplicate în acest domeniu. Executivul UE a dat azi publicității raportul privind progresele României în domeniul reformei justiției și al luptei anticorupție.

Comisia Europeană cere României să îmbunătățească modul de gestionare a cazurilor și procedurile judiciare în cazurile de corupție la nivel înalt și caracterul disuasiv și coerența sancțiunilor judecătorești aplicate în acest domeniu, potrivit NewsIn.

Comisia avertizează totodată că există riscul prescrierii unor cazuri de corupție la nivel înalt, din cauza tergiversării motivărilor. "În continuare, hotărârile judecătorești motivate nu sunt publicate online în mod global și actualizat. Trebuie asigurată la nivel general respectarea termenelor legale de motivare a hotărârilor judecătorești, în special pentru că există riscul ca, în unele cazuri de corupție la nivel înalt, tergiversarea motivărilor să atragă prescrierea cazului prin amânarea posibilității introducerii căilor de atac", se arată în raport.

Nu în ultimul rând, Comisia Europeană spune, în raportul interimar privind aplicarea MCV, că având în vedere importanța achizițiilor publice pentru economia României, trebuie depuse eforturi speciale pentru a se garanta faptul că acțiunile în justiție sunt instrumentate în mod eficient și rapid.

Astfel, Comisia consideră că îmbunătățirea cunoștințelor financiare și contabile ale magistraților și asigurarea unei disponibilități sporite a unor experți externi calificați sunt în continuare măsuri necesare pentru asigurarea

eficacității procedurilor judiciare.

Vezi aici textul raportului Comisiei Europene

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4408 secunde