Comuna Cumpăna, nominalizată la Gala Participării Politice a Romilor

236
3
Comuna Cumpăna, nominalizată la Gala Participării Politice a Romilor - comunacumpana-1426878433.jpg
Institutul Național Democratic pentru Relații Internaționale (NDI) și Amba-sada SUA a organizat în perioada 19 - 20 martie 2015, cea de-a 5-a ediție a Galei participării politice a Romilor. 


Juriul Galei Participării Politice a Romilor a nominalizat-o pe Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna la categoria "primarul comunității", iar Anina Simona Zamfir, inspector SPAS, Cornelia Tatiana Mircea, expert local SPAS și Zobor Regep, mediator școlar au fost nominalizați la categoria "Expertiză în comunitate". 


Competiția a fost deschisă pentru următoarele categorii: inițiativă pentru comunitate, primarul comunității, politică pentru comunitate și expertiză în comunitate. Juriul a fost format din reprezentanți ai societății civile și ai partidelor politice din România, susținători constanți ai activității NDI în România. De menționat este faptul că în comuna Cumpăna, la inițiativa primarului Mariana Gâju și a factorilor decizionali locali s-a constituit "Grupul Local de Lucru pentru Problemele Romilor", prin HCL nr. 14/07.02.2013. Acest grup este alcătuit din 14 persoane: viceprimar, consilieri locali, reprezentanți poliție locală și națională, directori de școală și grădinițe, medic de familie, reprezentanți ONG-uri, reprezentanți SPAS Cumpăna, un expert local romi și reprezentantul romilor (GIL). Pe de altă parte, în luna ianuarie 2014, prin Hotărâre de Consiliu Local a fost înregistrat ca persoană juridică și Grupul de Inițiativă Cumpăna care este format din 32 de persoane de etnie romă. Potrivit reprezentanților Primăriei Cumpăna, conform recen-sământului populației din anul 2011, la nivelul comunei există o populație de etnie romă de peste 500 de persoane care reprezintă 2,8% din totalul populației comunei.


Comentează știrea

Radu
21 martie 2015
Doi de r

Parca cuvantul asta inventat se scria cu doi r, doamna redactor!

2. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

iulian
22 martie 2015
Locuri de munca!

INFO iulyxpert@gmail.com INFO iulyxpert@gmail.com Oferte de lucru pentru toti! Oferta este deja un fenomen! Foarte multi oameni lucreaza cu noi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: iulyxpert@gmail.com INFO iulyxpert@gmail.com INFO iulyxpert@gmail.com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3325 secunde