Congresul extraordinar al PNL va avea loc la începutul lunii martie

185
Liberalii s-au reunit, în acest week-end, la Brașov pentru a participa la o serie de întâlniri de lucru.
Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă seară, că va candida pentru un nou mandat de președinte, în condițiile în care îi vor fi acceptate documentele politice și propunerile de modificare a Statutului, adăugând că la Delegația Permanentă nu au fost anunțate contracandidaturi.
Antonescu a mai susținut, după ședința Delegației Permanente, că liberalii se vor reuni în Congres extraordinar în perioada 5-7 martie, propunerea sa fiind votată cu 85 de voturi "pentru", patru "împotrivă" și 26 de abțineri.
În schimb, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că nu este preocupat, spre deosebire de alți liberali, de funcții, evitând să își anunțe candidatura. "Spre deosebire de mulți alții care doresc funcții și li se pare că aceasta este miza cea mai importantă politică pentru ei, eu îmi doresc ca PNL să fie capabil să reprezinte opțiunile electoratului propriu în așa fel încât vocea noastră să fie credibilă, să poată fi auzită, să fim într-adevăr cel mai reprezentativ partid pe zona de centru-dreapta. Privesc viitorul Congres din această perspectivă și nu dintr-o miză de alegeri", a explicat Tăriceanu.
Fostul președinte al PNL a menționat că nu vede necesar un Congres a cărui principală miză să fie modificarea Statutului și alegerile, propunând un congres-dezbatere națională pe valorile liberale și proiectele PNL.
Tăriceanu a mai spus că nu este de acord cu alegerea conducerii partidului pe bază de listă și a adăugat că, în continuare, nu vede necesitatea funcției de prim-vicepreședinte. În plus, el s-a arătat deranjat de schimbarea statutului atât de des, "după cum bate vântul".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5658 secunde